Lifestyle και ξεφτίλα: Πουλιούνται αυτόγραφα του Baroufaki στο ebay

 

Σχόλιο ιστολογίου: ‘Έγραφε χθες ο Νίκος Καραβέλος «Πολιτισμός δεν είναι κάτι το αυθόρμητο, είναι επιλογές και διαλέγματα, που στο επίπεδο του πολιτισμού εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων σε βάρος των πολλών. Έτσι το αισθητικό κριτήριο του λαού πλέον δεν διαμορφώνεται αργά και στιβαρά μέσα από τις παραδόσεις και τις καινοτομίες, αλλά από τις επιλογές μιας γλοιώδους ελίτ, αποτελούμενης από «ποιητές», «συγγραφείς», «εικαστικούς», «πανεπιστημιακούς»κλπ. Βδελύγματα, που συνθέτουν την εκάστοτε συμμορία των πνευματικών τραμπούκων, η οποία λυμαίνεται τις γειτονιές των ψυχών». Έτσι διαμορφώνεται σήμερα η Νέα Τάξη Πραγμάτων, έτσι διαμορφώνεται σήμερα το lifestyle και η μόδα. Έτσι προωθείται και πλασάρεται ο Baroufakis, ο τσαμπουκάς τ’ αλάνι που ¨έδιωξε¨ την τρόικα, ο ¨νέος σωτήρας της Ευρώπης και των Ελλήνων¨ που θαυμάζει την Μέρκελ και το Σόιμπλε, ο πρώτος σε ψήφους στις 25/1 του 2015, ένας άνθρωπος που ο βίος και η πολιτεία του σε βγάζει από τα ρούχα σου, αν διαθέτεις στοιχειώδη λογική και κρίση φυσικά (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το βίο και την πολιτεία του «ροκ σταρ» Baroufaki). Κοινωνία ώρα μηδέν λοιπόν;

 .............................................................................................

Πόσο κοστίζει ένα αυτόγραφο του Βαρουφάκη;

 

Την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών, πολλά ξένα ΜΜΕ χαρακτήριζαν τον Γιάνη Βαρουφάκη ως τον «ροκ σταρ» της ευρωπαϊκής πολιτικής, λόγω της στάσης αλλά και των ενδυματολογικών επιλογών του. 

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται λογικό το γεγονός ότι αυτόγραφό του πωλείται στο ebay. Κάποιος λοιπόν που επιθυμεί να προσθέσει στη συλλογή του ένα τέτοιο «αναμνηστικό» από τον κ. Βαρουφάκη, μπορεί να το αποκτήσει με 61,08 ευρώ. 

Σύμφωνα με αυτόν που το πουλάει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του υπέγραψε το αυτόγραφο στο Βερολίνο, στις 10 Ιουνίου του 2015. 


Ελάχιστα φθηνότερο, προς 59,99 ευρώ, είναι ένα ακόμη αυτόγραφο του κ. Βαρουφάκη το οποίο επίσης υπεγράφη στο Βερολίνο, σύμφωνα με τον κάτοχό του. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι αν αναζητήσει κανείς στο ebay αντικείμενα σχετικά με τον κ. Βαρουφάκη θα «πέσει» και σε ένα ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος, το οποίο πωλείται για 0,88 ευρώ. 


1 σχόλιο:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ: γιατι οπως τοπε και ο Δημητρης Καζακης, "ζει το ονειρο του τωρα" https://www.youtube.com/watch?v=z7O8bFWk_QY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.