ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΦΥΠΝΕΙΣΘΕΙΤΕ! ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.


 Πεσκέσι στην Τουρκία τα Ίμια

Με (ελληνική) γη και ύδωρ προσφορά στην Τουρκία οι Γερμανοί και λοιποί «σύμμαχοι» και «εταίροι» επιχειρούν να εξασφαλίσουν τη συνεργασία της για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών. Και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να κατοχυρώσει την ευρωπαϊκή «δωρεά», σπεύδει να επιδώσει στον Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα γραπτό διάβημα, στο οποίο δηλώνεται κατηγορηματικά και χωρίς περιστροφές ότι οι νησίδες των Ιμίων είναι τουρκικό έδαφος

Την ίδια στιγμή το Βερολίνο, για να επισφραγίσει τη συμφωνία που συνάπτει με «ξένα (ελληνικά) κόλλυβα», προσπαθεί να ρυμουλκήσει το ΝΑΤΟ ως διαχειριστή του ελέγχου των γκρίζων από κάθε άποψη νερών του Αιγαίου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί -ως ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, η οποία ωστόσο περιγράφει την απόλυτη ελληνική αδυναμία- ότι το Βερολίνο μεθοδεύει η αίτηση για τη δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ να προκύψει ως κοινό ελληνοτουρκικό αίτημα.

Για να κατανοήσουμε το επικίνδυνα ναρκοθετημένο περιβάλλον στο οποίο κινείται η χώρα, η οποία εκτός από τα τεράστια οικονομικά της προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει και άλλου είδους «επιβουλές», ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κατ' αρχάς το ελληνοτουρκικό παιχνίδι εξελίχθηκε ως εξής:

Το διάβημα

Την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να παραλάβει (και παρέλαβε) γραπτό διάβημα εντονότατης διαμαρτυρίας της τουρκικής κυβέρνησης, γιατί ελληνικό ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας πέταξε πάνω από τουρκικό έδαφος. Τις νησίδες των Ιμίων! Η πτήση του ελληνικού ελικοπτέρου πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου και ένας εκ των επιβατών του ήταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος θέλησε να τιμήσει τους τρεις Έλληνες αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ του Γενάρη του 1996 κατά την κρίση των Ιμίων.

Η πτήση του ελικοπτέρου του υπουργού Άμυνας στις 28 Ιανουαρίου «συνοδεύτηκε» από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περί των τουρκικών θέσεων, την επομένη κλήθηκε ο Έλληνας πρεσβευτής στο τουρκικό ΥΠΕΞ και του επιδόθηκε το διάβημα.

Για να γίνει κατανοητή η τουρκική μεθόδευση, που στόχο έχει την έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σ' ολόκληρη την περιοχή των Δωδεκανήσων, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι λίγες μόλις μέρες πριν από το τουρκικό διάβημα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο επιτροπών από την Ελλάδα και την Τουρκία που συζητούν το προσφυγικό (καθ' υπόδειξη των Γερμανών και των Βρυξελλών), οι τουρκικές αρχές ανακοίνωναν με νέα NAVTEX 095/16 ότι θα πραγματοποιήσουν άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) σε μια μεγάλη περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου. Περιοχή η οποία, καθώς εκτείνεται εντός του FIR Αθηνών, περιλαμβάνεται στην Ελληνική Ζώνη Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης.

Δερβέναγας το ΝΑΤΟ

Και ενώ επανέρχονται στην επιφάνεια οι πάγιες και σταθερές αμφισβητήσεις του καθεστώτος στο Αιγαίο και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, οι Ευρωπαίοι εταίροι αποφασίζουν:

- Να ρίξουν το βάρος των ευθυνών για την προσφυγική κρίση και τις ροές προς την Ευρώπη στην Ελλάδα.

- Να σφραγίσουν τις εξόδους από την Ελλάδα, έτσι ώστε όσοι πρόσφυγες καταφέρουν να φτάσουν στο ελληνικό/ευρωπαϊκό έδαφος να παραμείνουν επί μακρόν εγκλωβισμένοι.

- Να επαναπροωθούν στην Ελλάδα όσους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν καταφέρει να φτάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για να καταφέρουν, ωστόσο, τον περιορισμό των προσφυγικών ροών οι Ευρωπαίοι ξέρουν πολύ καλά ότι το κλειδί βρίσκεται στην Τουρκία και για να τους το προσφέρει η Άγκυρα ζητά ιδιαίτερα ανταλλάγματα:

- Στο Αιγαίο αυτό που επιδιώκει η Τουρκία είναι η επιβεβαίωση ότι υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες με μη καθορισμένη από τις συνθήκες κυριαρχία. Η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στο σύνολο μιας «γκρίζας ζώνης» ουσιαστικά επιβεβαιώνει και παγιώνει τις τουρκικές αμφισβητήσεις.

- Στη Συρία αυτό που επιδιώκει και παζαρεύει η Τουρκία είναι, με πρόσχημα τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, η δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης» στα σύνορά της με τη Συρία εντός του συριακού εδάφους, έτσι ώστε να υπονομευτεί η δημιουργία κουρδικού κράτους με έξοδο στη θάλασσα της Μεσογείου.

Η δεύτερη τουρκική επιδίωξη, δηλαδή η αποτροπή της δημιουργίας κουρδικού κράτους, ενδεχομένως να μην ευοδωθεί, αν και η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις της και θα παζαρέψει σκληρά για αυτόν τον σκοπό.

Οι επιδιώξεις της, ωστόσο, στο Αιγαίο φαίνεται ότι προχωρούν με σταθερά βήματα, καθώς χτες (Τετάρτη) κατά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας ο Έλληνας υπουργός είπε σε δημοσιογράφους πως θα δεχθεί την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, υπό τον όρο να μην έχουν τη διοίκηση των επιχειρήσεων ούτε η Ελλάδα ούτε η Τουρκία. 

Αυτή τη στιγμή, η διοίκηση της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης «Standing NATO Maritime Group» ανήκει στη Γερμανία, ωστόσο ακολουθεί η Τουρκία. 

Έτσι ο Π. Καμμένος πρότεινε «να εξαιρεθεί η Τουρκία και η Ελλάδα από τη διοίκηση αυτής της δύναμης και να επεκταθεί η διοίκηση της Γερμανίας και το επόμενο εξάμηνο, ή μέχρι να βρεθεί άλλη ικανοποιητική λύση».

Σύμφωνα με την αβάσιμα αισιόδοξη άποψη της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία διατύπωσε μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο Π. Καμμένος, τα ελληνικά πολεμικά πλοία θα πρέπει να παραμείνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τα τουρκικά στα δικά τους.

Θέλει να ξεχνά, προφανώς, η ελληνική κυβέρνηση και ο επί της Άμυνας υπουργός ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: 

Πού είναι τα χωρικά ύδατα των δύο χωρών; 
Εκεί που τα ορίζει η Ελλάδα ή εκεί που υποστηρίζει η Τουρκία;

www.topontiki.gr μέσο του http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/


1 σχόλιο:

  1. ΘEMA: Θα Γράψω ENA Tραγούδι NA TO λες/τε ... Lepto ΠPOΣ Lepto(p)


    Θα Γράψω ENA Tραγούδι NATO λες, OTAN θα Kλαις
    Κουράστηκα να Kλείνω Tις Πληγές, Tις Aνοιχτές
    Το ξέρεις ΔYO φορές Aγάπησα
    Μα Eσύ MONAXA Δύο Κυριακές
    Δε θέλει η Kαρδιά ΣYNAΛΛAΓEΣ

    Άσε ME Hσυχο, πήγαινε, MA Kαλά EIMAI EΓΩ
    Για O,TI AΓAΠΩ MONAXOΣ MOY θα ΠOΛEMΩ !
    Κι Aν δε σου Tαίριαξα, Παιχνίδι σου δε θα γενώ
    Πήγαινε, MA KAΛA EIMAI EΓΩ !

    Ξημέρωσα και πάλι στα στενά και Xάθηκα
    Κρατούσα τις Kουβέντες ΦYΛAXTO, ΠIKPAΘHKA
    Τα λόγια σου κι AYTA HTAN ΔANEIKA
    Που Eίχες Aκούσει Kάποιον NA σ’ TA ΛEEI
    Τη λέξη «σ’ Aγαπώ» ΣIXAΘHKA

    Άσε με HΣYXO, πήγαινε, μα KAΛA EIMAI EΓΩ !
    Για O,TI AΓAΠΩ MONAXOΣ MOY θα ΠOΛEMΩ !
    Κι αν δε σου ταίριαξα, παιχνίδι σου δε θα γενώ

    Πήγαινε, μα Kαλά EIMAI EΓΩ !


    ΣHM.1. 11/2/16: THN EYΘYNH (TOY Eλικοπτέρου TOY ΠΝ-28)
    THN ΔINOYME EMEIΣ, ΞEKAΘAPA, AΠOΛYTA KAI OΛOKΛHPΩTIKA ΣTON KYPIO ΠANO ... XAMMENO !
    TON Köffte !


    ΣHM.2. 11/2/16: EMEIΣ ΣAΣ ENHMEPΩΣAME ΠPO HMEPΩN ! EΠANAΛHΨH: KAMMIA/OYΔEMIA ΣYMMETOXH MAΣ ΣTHN ΠOΛEMIKH KONTPA ENANTIA ΣTHN PΩΣIA KAI ΣYPIA ! KAMMIA-OYΔEMIA ! AΠΛA EΛΛHNIKA: H EΛΛAΔA/EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ/EΛΛHNIKA OΠΛA ΩΣ ΓEΩΓPAΦIKOΣ TOΠOΣ ΔEN EXEI/EXOYN KAMMIA/OYΔEMIA ΣYMMETOXH !!! H EΘNIKH/EΛΛHNIKH IΣTOPIKH ΣYNEIΔHΣH ... TO AΠAITEI !!!



    O APXHΓOΣ !


    AΠANTHΣH:

    TITΛOΣ: ... EIMAΣTE ... NEOI KAI MEINAME ... ΠAIΔIA !


    ΟI ΔPOMOI ήταν Σκοτεινοί και Λασπωμένοι
    το Πιάτο στο Tραπέζι λιγοστό,
    το Φιλί στο Kατώφλι ήταν Kλεφτό
    και Eρωτες μέσα στις Kαρδούλες Kλειδωμένοι

    Ήτανε NEOI ήτανε NEOI, ήταν ΠAIΔIA
    και Eτυχε να ‘ναι και KAΛH ΣOΔEIA

    Τα Bράδια Ξενυχτούσαν στα Yπόγεια,
    και σβάρνα ολημερίς στις γειτονιές
    AX! τα ΣOKKAKIA EKEINA κι οι ΓΩNIEΣ
    Σφιχτά που Φυλάξαν TA TIMIA ΛOΓIA !

    Ήτανε NEOI ήτανε NEOI, ήταν ΠAIΔIA
    και έτυχε να ‘ναι και KAΛH ΣOΔEIA

    Δεν Ξέρανε ΠATEPA, MANA ΣΠITI, MANA ΣΠITI
    έναν ΔE ΔINAN για το ΣHMEPA ΠAPA
    δε Pίχνανε δραχμές στον Kουμπαρά
    δεν Kράταγαν Mεζούρα και Διαβήτη

    Ήτανε NEOI ήτανε NEOI, ήταν ΠAIΔIA
    και έτυχε να ‘ναι και KAΛH ΣOΔEIA (ZAPIA !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.