ΑΓΡΟΤΕΣ: ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ.



Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφασίζουν οι αγρότες, που επέστρεψαν στα μπλόκα μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, αφού δεν βγήκε... λευκός καπνός από το Μέγαρο Μαξίμου, με το ενδεχόμενο ενός νέου παναγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα να είναι ανοιχτό.

Οι αγρότες έφυγαν απογοητευμένοι από τη συνάντηση με την κυβέρνηση κι όπως χαρακτηριστικά είπε στο CNN Greece ο Παναγιώτης Φιακάς από το μπλόκο του Ισθμού, «δεν πήραμε τα αναμενόμενα. Υπάρχει ένα θετικό, το αφορολόγητο, αλλά όλα τα άλλα δεν έχουν μπει σε μια βάση, έχουμε ακόμη δουλειά μέχρι να φτάσουμε το στόχο μας».

Τα τρακτέρ του μπλόκου του Ισθμού πάντως κρατούνκλειστή και σήμερα την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, με τους αγρότες να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να απομακρύνουν τα τρακτέρ τους από το σημείο, καθώς προσανατολίζονται σε άλλης μορφής κινητοποιήσεις. Στη σύσκεψη της Δευτέρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κάθοδο στην Αθήνα αλλά και με αποκλεισμούς εφοριών και τραπεζών, αφού όπως εκτιμούν «δεν ξέρουμε αν ο δρόμος θα μας φέρει αυτό που θέλουμε», ωστόσο οι επόμενες κινήσεις τους αποφασίζονται σε νέα συνέλευση που θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι.

Να σκληρύνουν τη στάση τους αποφάσισαν και οι αγρότες των Τεμπών, που ενισχύουν το μπλόκο τους κι έχουν κλείσει εντελώς την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους. Στις προθέσεις του είναι την Τρίτη να κλείσουν και τον παραλιακό άξονα, ενώ εξετάζουν και συμβολικό αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών.

Νέο μπλόκο από τα Τέμπη και στο Στόμιο

Σε νέα τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του ΠΑΘΕ προχώρησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, μετά το νέο μπλόκο που στήθηκε σήμερα το μεσημέρι από αγρότες των Τεμπών στο Στόμιο καταργώντας την εναλλακτική διαδρομή μέσω του παραλιακού άξονα του Ν. Λάρισας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σήμερα από τις 12.30 μ.μ. και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον κόμβο Κορινού του ΠΑΘΕ και θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.