Μα τι προφήτης


Συντάκτης: Δημήτρης Νανούρης

Οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες. Αμέτρητοι συμπολίτες μας ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους προκειμένου να διατρανώσουν την πεποίθησή τους πως το καθ' υπαγόρευσιν των δανειστών ασφαλιστικό νομοθέτημα-έκτρωμα δεν θα περάσει. «Κατρούγκαλε, Πετρόπουλε, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» φώναζαν οι διαδηλωτές απ' άκρου εις άκρον της χώρας κι η μυριόστομη ιαχή τράνταξε συθέμελα το Μαξίμου, ραγίζοντας τα μπετά και ξεκουφαίνοντας τους ενοίκους του. Μες στον πανικό τους εκείνοι σκέφτηκαν να ξεσκεπάσουν το σχέδιο αποσταθεροποίησης που εξυφαίνεται σε εσωτερικό και εξωτερικό από την επάρατο Δεξιά και τη μαύρη αντίδραση, αλλά κρατήθηκαν την τελευταία στιγμή.

Ριζοσπαστικό όσο δεν παίρνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτιζε την κινητοποίηση και οι επιτελείς του πρωθυπουργικού μεγάρου δεν ήθελαν να εννοηθεί πως υπάρχει ρήγμα μεταξύ γκουβέρνου και κόμματος. Αμέτι μουχαμέτι το 'χουν βάλει, πάντως, τα συνδικαλιστικά στελέχη της Κουμουνδούρου να μας στερήσουν το ψωμί. Τα καταγγέλλω με όλη τη δύναμη της φωνής μου. Σηκώνουμε τα χέρια, παραδινόμαστε τουτέστιν άνευ όρων, ταπεινές στήλες σαν και τούτη, που παριστάνουμε τάχα μου τις σατιρικές, μπροστά στις γκροτέσκες εμπνεύσεις των Συριζαίων.

Καλωσορίζουν μεν την απεργία, στηρίζοντας ταυτοχρόνως την τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τις συντάξεις από το ανάλγητο κουαρτέτο, το οποίο τις επιβουλεύεται. Τυχερός ο Αριστοφάνης που 'χει αποδημήσει στον κάτω κόσμο εδώ και 2.500 χρόνια, διότι αν μπορούσε να τους ακούσει θα 'σκιζε δίχως άλλο Αχαρνής, Νεφέλες και Θεσμοφοριάζουσες και θα αποτολμούσε το απονενοημένο διάβημα.

Ούτε λόγος πως οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες. Η κουβέντα δεν ανήκει σε μας, αλλά στον ίδιο τον ΘΑλέξη που πανθομολογουμένως αποκαλύπτεται πως διαθέτει αστείρευτο ταλέντο μάντη και ανυπέρβλητες προφητικές ικανότητες. Ανεβασμένος σε καπό Ι.Χ. στην Εθνική τις ένδοξες μέρες του κινήματος «Δεν πληρώνω», παρότρυνε τους διερχόμενους οδηγούς να μην καταβάλλουν διόδια και να μη φοβούνται τις απειλές των εταιρειών για υπέρογκα πρόστιμα. «Αν φτάσουμε στο σημείο, τη στιγμή που κανείς πολιτικός δεν έχει κάτσει στο σκαμνί για τα σκάνδαλα, τη στιγμή που οι μεγαλοεργολάβοι χαίρουν αδιανόητης ασυλίας, να τιμωρηθούν όσοι αρνούνται να αποδώσουν ένα ακόμα χαράτσι, τότε οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες» διεκήρυσσε στομφωδώς.

Ιδιαζόντως ειδεχθείς οι τεχνικοί της εξουσίας στέλνουν σε άνεργο αρχαιολόγο μια ανήκουστη λυπητερή 21.787,20 ευρώ για 178 απλήρωτες διελεύσεις στην Εγνατία συνολικού κόστους 427,20 ευρώ. Οι υπόλοιπες 21.360 αφορούν ποινές και προσαυξήσεις, σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους που ψήφισαν οι αιμοδιψείς προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. «Σήμερα νιώθω στο πετσί μου τη βαρβαρότητα του συστήματος την οποία πολεμούσα και θα συνεχίσω να πολεμώ. Η ανυπακοή σε καταχρηστικούς νόμους και ο αγώνας για την κατάργησή τους δεν πρέπει να καμφθεί. Η νίκη θα έρθει μέσα από αγώνες και συλλογικές δράσεις» απαντά με αξιοπρέπεια ο Γιώργος Θεοφάνου, επί της κεφαλής του οποίου επικρέμαται η δαμόκλειος σπάθη των κατασχέσεων. Θα 'ρουν καλύτερες μέρες, αδελφέ, που αρχίζουν να μετριούνται ανάποδα.

meteoros@efsyn.gr

ΠΗΓΗ: efsyn  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.