ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΗΜΕΡΑ, 24ΩΡΟ «ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ» ΑΥΡΙΟ

 


Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και σήμερα κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν χθες βράδυ οι αγρότες του μπλόκου της Λάρισας.
Έως τις 20:00 θα είναι κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο 110ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, ενώ στα δύο μπλόκα της Φθιώτιδας, στο 140ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Αταλάντης, και στην Ανθήλη, στο 210ο χιλιόμετρο λίγο πριν από τη Λαμία, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 12:00 έως τις 14:00.
Αύριο κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις καθώς η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων αποφάσισε «μπλακ άουτ» σε εθνικές οδούς, συνοριακούς σταθμούς, αεροδρόμια και λιμάνια της επικράτειας, από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και για 24 ώρες.


Στη συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από έξι ώρες και στην οποία συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από 62 μπλόκα, υπήρξε έντονος προβληματισμός αν θα έπρεπε να λάβουν την απόφασή τους την Κυριακή, οπότε συγκαλείται άλλη πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε η άποψη «να κάνουμε το επόμενο βήμα τώρα που είναι ξεσηκωμένος όλος ο κόσμος», ενώ συμφώνησαν στην «πλήρη ενοποίηση και ενιαία κατεύθυνση του αγώνα όλων των μπλόκων».
«Δεν πρόκειται να φύγουμε από τους δρόμους», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής από το μπλόκο των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης,αναφέροντας ότι πλέον «συζητάμε το ενδεχόμενο πολυήμερου αποκλεισμού».


Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται και η Εγνατία οδός στον κόμβο του Νισελίου, ενώ συνεχίζονται και σήμερα οι πολύωροι αποκλεισμοί δρόμων στη Δυτική Μακεδονία.
Στη συνάντηση της Κυριακής στη Νίκαια αναμένεται να ξαναπέσει στο τραπέζι από μερίδα αγροτών η πρόταση για ανταπόκριση στο κάλεσμα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού», υποστηρίζουν αυτοί που τηρούν σκληρότερη στάση.

Τρακτέρ στον Λευκό Πύργο


Από τέσσερα διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης έφτασαν με τα τρακτέρ τους αγρότες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Τα μπλόκα «πράσινα φανάρια», αερογέφυρα Θέρμης, Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας διένειμαν έντυπο υλικό με τις θέσεις και τα αιτήματά τους (περισσότερα από 4.000 φυλλάδια συνολικά).


Κλειστό παραμένει για πέμπτη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» πλέον τα 25 χλμ».
Το συγκεκριμένο μπλόκο, με τη δύναμη των τρακτέρ να υπερβαίνει τα 1.400, αποτελεί ένα από τα πιο σθεναρά και όπως μας επισημαίνουν οι αγρότες, «είναι δύσκολη και κουραστική υπόθεση αυτό που κάνουμε, αλλά δεν θα σταματήσουμε. Θα το πάμε μέχρι τέλους και θα μείνουμε στο μπλόκο όσο καιρό χρειαστεί».

«Πάγωμα» μπλόκων λόγω χιονόπτωσης στον Έβρο

Οι κακές καιρικές συνθήκες, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η χιονόπτωση οδήγησαν σήμερα σε «πάγωμα» των αγροτικών κινητοποιήσεων στον Έβρο, όπου έκλεισαν και τα σχολεία.
Λόγω της ολισθηρότητας που παρατηρείται στο επαρχιακό και κεντρικό οδικό δίκτυο, οι αγρότες αποφάσισαν άνοιγμα των μπλόκων και των τελωνείων για το επόμενο 24ωρο προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι δήμαρχοι Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία, ενώ εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδικού δικτύου δεν πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν τους μαθητές των χωριών του Δήμου.
Ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω της έντονης χιονόπτωσης καταγράφεται στα χωριά Ποιμενικό, Σιτοχώρι, Μεταξάδες, Βρυσικά και Λάδη.

Συντάκτης: efsyn.gr

ΠΗΓΗ: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.