ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

[ΣΧΟΛΙΟ του ιστολογίου ΜΟΝΑΞΕΡΟΣ στο τέλος του άρθρου]

Της ΜΑΡΙΑΣ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ ΔΕΛΙΒΑΝΗ*

ΕΙΣΑΓΩΓΗ  

Η αρνητική αντιμετώπιση του εθνικού μας νομίσματος από την  πλειονοψηφία των Ελλήνων,  μπορεί να δικαιολογηθεί, μόνο,   αν πιστεύουν πρώτον, ότι  η σωτηρία μας είναι εντός των Μνημονίων και δεύτερον ότι οι δανειστές μας πασκίζουν για τη σωτηρία μας, την ανάπτυξή μας και την ταχεία έξοδό μας από την κρίση.

Θεωρώ και τις δύο αυτές υποθέσεις αυταπόδεικτα αστήρικτες και θα πρόσθετα και παρανοϊκές. Αλλά, αν έτσι είναι τότε η  μοναδική λύση στο ελληνικό δράμα βρίσκεται εκτός Μνημονίων και τότε  το εθνικό μας νόμισμα εμφανίζεται, πράγματι, ως μονόδρομος.

Την παράλογη απέχθεια των Ελλήνων  προς το εθνικό τους νόμισμα, θα την αποδώσω  στην απεριόριστη  εξουσία των  ΜΜΕ, και στη δυνατότητά τους να μεταβάλλουν την πραγματικότητα,   δημιουργώντας μέσω της επανάληψης,   εσφαλμένες εντυπώσεις και πεποιθήσεις. Ωστόσο, αυτή φαίνεται να τελειώνει, αφού η τελευταία ευρωπαϊκή έρευνα δίνει 44% υπέρ της δραχμής και μόνον 42% υπέρ του ευρώ, ενώ ταυτόχρονα περισσότερο από 60% των Ελλήνων πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα του ευρώ ήταν βλαβερά για την Ελλάδα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ   


2 σχόλια:

  1. TI BPHKAMAI !!!

    ................................

    ΑΝΏΝΥΜΟΣΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, ΜΑΪ́ΟΥ 08, 2015 9:03:00 Μ.Μ.
    «Εάν το δίλημμα είναι οι εξαγγελίες ή οι δεσμεύσεις της Αριστεράς και από την άλλη μεριά ο λαός, θα θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς, δεν θα θυσιαστεί ο λαός, είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα» πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν μιλάμε για υποχωρήσεις που καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό ή καταστρέφουν τη δημοκρατία !!!!!



    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    Βρέ μεγάλε τι λές ;;

    Τί ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (και Ιστορικά να το δούμαι από την λεγώμενη Βιομηχανική Επανάσταση) ;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σε σχέση με την "Κοιλαράτη Εργοδοσία" ;;
    Μα σε Παγκόσμοια Κλίμακα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ταυτίζεται με τον Λαό της εκάστοωτης Χώρας (Πέρα τους Απευλευθερετικούς Επαναστατικούς Αγώνες), έτσι δεν Είναι βρέ φίλε ;; Ακόμη και οι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ στο Απάνθρωπο Οικονομικό Σύστημα του Ψέματος Χρησιμοποιούν "Αριστερή Φρασεολογία/ορόλογία ! Φίλε δεν Σου Ανακαλύπτω την ... Αμερική !!!

    Και όσο αναφορά την έννννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, τί ορίζεται ετυμολογικά "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ;;
    Ποιός και τί είτανε το ... ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (όχι Υποκείμενο !!!) ;;; Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ;;;

    Και με ... λίγο ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΩΓΕΣ κ. ΕΠΑΓΩΓΕΣ) βγαίνει το ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ !!! ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και αντιστρόφως Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!

    Εάν διαφωνείς, και ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και Ελευθερία να διαφωνείς, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ότι απλά, Είσαι στο ΚΟΛΠΟ αυτού το ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ !

    Μην το ... κουράζουμαι λοιπόν !!!

    Και προς όλους: Μπορείται να κλέβεται τα πάντα, αλλά τοις ΙΔΕΕΣ δεν μπορείται να τοις κλέβεται και να τοις Αλλοιώνεται, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΜΕ ... ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ και ... Αλοίμονο και ΚΡΙΜΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ !!!

    Παρακαλούμαι για ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ κ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, κ. ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ κ. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ (σε όλους τους τομείς της Κοινωνίας !)


    Ciao Amici !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί μπήκαμε στην Ευρωζώνη; Τί κερδίσαμε και κερδίζουμε; Η ΕΕ συμφέρει τις χώρες που παράγουν που κατασκευάζουν, εμείς τί κερδίζουμε αφού όλα τα πράγματα της Ελλάδος κατασκευάζονται πλέον στη Γερμανία; Γιατί να μη μπορούμε να βάλουμε δασμούς; Πως θα ζήσει η χώρα μας; Ακόμα και τα φάρμακα που κατασκευάζονται στο Μπαγκλαντές από τη Bayer, έρχονται στη χώρα μας χωρίς δασμούς επειδή φτιάχνονται από Γερμανική εταιρία...
    Και τα κέρδη των εταιριών φορολογούνται στη χώρα που ανήκουν οι εταιρίες αυτές, για ότι Γερμανικό υπάρχει στην Ελλάδα δεν παίρνει τίποτε η χώρα μας. Αυτή είναι η ΕΕ; Πού είναι η ένωση; Τα κέρδη δικά τους και η χασούρα δικιά μας;
    Άσε που η ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών (που διαχειρίζονται Ευρώ) γίνεται από εμάς και όχι από την ΕΚΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.