Ψήφισμα των ομογενών ΗΠΑ-Καναδά για την αποπομπή Φίλη



Ψήφισμα με το οποίο ζητούν την αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη παρέδωσαν την περασμένη Παρασκευή οι πρόεδροι των ομογενειακών οργανώσεων στον πρέσβη της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Γεώργιο Ηλιόπουλο και τον πρόξενο Μάνο Κουμπαράκη.
   

Χαρακτηρίζοντας τη δήλωση του υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων ως «ιταμή πρόκληση» διεμήνυσαν στον πρωθυπουργό μέσω του Έλληνα πρέσβη ότι εάν ο Νίκος Φίλης δεν αποπεμφθεί από τη θέση του, οι ομογενείς θα προβούν σε μαζικές κινητοποιήσεις...


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», ο πρέσβης δεν επέτρεψε την παρουσία δημοσιογράφων και εικονοληπτών στη συνάντηση, λέγοντας «δεν είστε καλεσμένοι στη συνάντηση αυτή».

Ωστόσο μετά το τέλος της συνάντησης που διήρκεσε περίπου μια ώρα, οι ομογενείς ανέφεραν πως διεξήχθη σε φιλικό και ειλικρινές κλίμα, με τον πρέσβη να τους διαβεβαιώνει ότι θα μεταβιβάσει το ψήφισμα και την αγανάκτηση των εκπροσώπων της Ομογένειας.

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Έχουμε αρκετές προκλήσεις και εθνικούς αλυτρωτισμούς να αντιμετωπίσουμε. Εσωτερικοί διαχειριστές “κερκοπορτών” δεν μας χρειάζονται. Η χώρα που ανέδειξε αρχές, αξίες και ήθος δεν μπορεί να εκπροσωπείται από υβριστές. Αυτό είναι το αίτημα χιλιάδων Ποντίων ΗΠΑ και Καναδά. Είναι η απαίτηση εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων που θυσιάστηκαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία. Είναι χρέος προς όλους αυτούς που επέλεξαν να πεθάνουν Έλληνες».

Τις ομογενειακές οργανώσεις εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά Κώστας Τσιλφίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, ο ύπατος γραμματέας της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ Δημήτρης Φιλιππίδης, ο πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά Ηλίας Τσεκερίδης, ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Κομνηνοί Νέας Υόρκης Δημήτρης Μολοχίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου «Πόντος» Νόργουολκ Κονέκτικατ Γεώργιος Τσιλφίδης, ο Δημήτρης Γιαννακάρης αντιπρόεδρος του συλλόγους «Ακρίται» Φιλαδέλφειας και ο Φώτης Παπαγερμανός αντιπρόεδρος Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Αμερικής.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.