ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ (για την Ελλάδα).

Σόιμπλε και Μέρκελ κάνουν αστειάκια για την Ελλάδα στην G20: Εδώ δεν απαγορεύεται η λέξη Τρόικα.


 Πολλά έχουν ειπωθεί για τη σχέση της Ανγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και κυρίως το πώς την επηρέασε η μακρά διαπραγμάτευση για την Ελλάδα και οι διαφορετικές απόψεις τους επί του ζητήματος.
Φαίνεται όμως ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών της μπορούν ακόμη να γελούν μαζί, τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες. Κάνοντας μάλιστα αστειάκια για την Ελλάδα, όπως συνέβη στην Αττάλεια, στο περιθώριο της G20. ...
Οι δύο τους εμφανίστηκαν ιδιαίτερα χαλαροί σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής. Όταν η Μέρκελ ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση των G20 του 2017 θα γίνει στη Γερμανία, σημείωσε ότι ήταν ενθουσιασμένη για τη συνεργασία που θα έχει από του χρόνου κιόλας με τους Κινέζους- που φιλοξενούν τη Σύνοδο του 2016- και την Τουρκία όπου συναντήθηκαν τώρα, σε μία μορφή Τρόικας, όπως είπε.
Εκεί παρενέβη ο Σόιμπλε. «Από τη στιγμή που σπάνια μπορώ να καταπιέσω ένα ειρωνικό σχόλιο», είπε με... άτακτο ύφος ο υπουργός Οικονομικών «Θα ήθελα να επισημάνω ότι η λέξη Τρόικα δεν είναι απαγορευμένη στην G20». Ήταν μία σαφής αναφορά του Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους και την επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης να πάψει η χρήση του όρου «Τρόικα» για τους δανειστές.
«Κατάλαβα», του απάντησε η Μέρκελ, ελαφρώς μπερδεμένη καθώς μάλλον δεν... έπιασε απευθείας το υπονοούμενο, σύμφωνα με την Die Welt και αμέσως μετά συμπλήρωσε «Επίσης η Ελλάδα δεν είναι εδώ».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.