Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ (ΓΕΩΛΟΓΙΑ-ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ)


Η Ελλάδα δεν είναι ψωροκώσταινα. Είναι μια χώρα με πολλές και σημαντικές ιδιαιτερότητες. Είναι μια χώρα ζωντανή γεωλογικά, κάτι που μαρτυρούν οι πολλοί σεισμοί. Είναι το φυσικό γεωλογικό σύνορο μεταξύ αφρικανικής και ευρασιατικής πλάκας (όπως και οι υπόλοιπες χώρες της μεσογείου).

Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από φυσικές καταστροφές (σεισμοί και ηφαίστεια) από την άλλη όμως δημιουργεί ορυκτό πλούτο σε μια χώρα, καθώς και ένα πολυποίκιλο τοπίο με βουνά, χαράδρες, σπηλιές, κοιλάδες, λεκάνες, λίμνες, ποτάμια, μεγάλη και πολύπλοκη ακτογραμμή.

Όπως φαίνεται από τον παραπάνω χάρτη (και παρόμοιους σχετικούς) η Ελλάδα, καθώς και το νότιο τμήμα από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία αποτελούν σύνορα μεταξύ Ευρασίας και Αφρικής. Η υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρος (με εξαίρεση βεβαίως την Ισλανδία στον βόρειο Ατλαντικό) είναι πρακτικά γεωλογικά αδρανής.

Αυτές οι γεωλογικές συνθήκες αλληλεπιδρώντας με το κλίμα και τη θέση μας κάτω από τον ήλιο καθιστούν τη χώρα μας μοναδική! Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ποικιλία στο τοπίο, στην …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.