ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

 :

Η παράνοια συνεχίζεται ή είναι μόνο δική μου εντύπωση;

Προσπαθώ να καταλάβω ποιά είναι η διαφορά μεταξύ της δεύτερης φοράς αριστερής κυβέρνησης με τις προηγούμενες και πραγματικά δυσκολεύομαι να διακρίνω. Δεν μπορεί όμως θα υπάρχει. Ας πούμε στα πρόσωπα. Είναι το ίδιο ο Αλέξης με τον Μειμαράκη; Ή ο Φίλης με τον Άδωνη; Ή ο Τσακαλώτος με το Μυταράκη; Όχι, βέβαια! Δηλώνεις αριστερός σου συγχωρούνται και σου δικαιολογούνται τα πάντα κάτι σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ ένα πράγμα. Αν και εδώ που τα λέμε στην Ελλάδα δεν φτάνει μια απλή κολυμβήθρα για να τους ξεπλύνεις, αλλά πισίνα και μάλιστα ολυμπιακών διαστάσεων. ...


Άλλες διαφορές; Στις πολιτικές πρακτικές. Για παράδειγμα οι προηγούμενοι τα μνημόνια και τις εφαρμογές τους τις θεωρούσαν επιβεβλημένες και σωστά καμωμένες και τις ψήφιζαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ενώ αυτοί δεν τις πιστεύουν αλλά τις εφαρμόζουν, με βαριά καρδιά και πόνο ψυχής. Για παράδειγμα η γελοία εικόνα δύο βουλευτών της κυβέρνησης να διαδηλώνουν ενάντια της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, παρόλο που λίγες μέρες πριν είχαν ψηφίσει υπέρ. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους που απλώς τα ψήφιζαν χωρίς να διαδηλώνουν! Άσχετα αν τα αποτελέσματα για τον κοσμάκη είναι τα ίδια.   

Εξάλλου μας το διαβεβαίωσαν σχεδόν όλοι. Δεν υπάρχει εναλλακτική και όσοι προσπάθησαν να πουν κάτι διαφορετικό ο «σοφός» λαός τους έστειλε σπιτάκι τους ή δεν τους έδωσε καν την ευκαιρία να πουν την άποψή τους. Και τώρα πατριώτη μου που αρχίζουν πάλι να σε ξεζουμίζουν τι κάνεις; Ο Μιχελογιαννάκης στο είπε ξεκάθαρα «Να μην διαμαρτύρεται ο κόσμος… ήξερε τι Θα φέρναμε!». Και το θέμα είναι, όχι ότι το είπε ο Μιχελογιαννάκης, χέστηκε η φοράδα στ” αλώνι που λένε στο χωριό μου, το θέμα είναι ότι μάλλον έχει δίκιο.

Μπλέξαμε άσχημα τελικά πατριώτη μου και να δω με ποιο τρόπο θα ξεμπλέξουμε…αν ξεμπλέξουμε!!!


ΠΗΓΗ: gellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.