Απίστευτος Τσίπρας: «Οι θεσμοί που γίνανε 4 από 3, κι ενδεχομένως θα πρέπει να επιδιώξουμε να γίνουν και περισσότεροι!!!»



Γράφει ο Γιώργος Χαλιμούρδας

Καλοκαιριάτικα είδαν πολλά τα μάτια μας. Είδαμε τον κο Τσίπρα με έναν μαγικό  τρόπο να βαφτίζει  το ΟΧΙ ΝΑΙ, είδαμε τον κο Τσίπρα να στηρίζεται στο πολιτικό έκτρωμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ για να περάσει το χειρότερο όλων των μνημονίων-ταφόπλακα του ελληνικού λαού και βλέπουμε τον κο Τσίπρα να προχωρά το σχεδιασμό ακάθεκτος. Και ποιος είναι αυτός ο σχεδιασμός; Μας τον είπε ορθά κοφτά. Οι τροικανοί είναι φίλοι μας, τους αγαπάμε, αγαπάμε τας Ευρώπας και θέλουμε περισσότερους από αυτούς να μας ελέγχουν, να κανονίζουν τα του οίκου μας, να μας νουθετούν, να μας κυβερνούν. Δηλαδή να γίνει κανονική αποικία των Γερμανών η πατρίδα μας με τις ευλογίες του εγχώριου πολιτικού συστήματος, προεξέχοντος του κου Τσίπρα. Δηλαδή να προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση της ΕΕ με λαγό το Τσίπρα και πειραματόζωο τον Έλληνα.

Και τι είπε ακριβώς ο κος Τσίπρας; Ανερυθρίαστα, χωρίς καμιά αναστολή κάνοντας το αμίμητο «Το μνημόνιο είναι ευλογία» του Πάγκαλου να ομοιάζει με αμελητέο, είπε: «…οι θεσμοί που γίνανε 4 από 3, (σσ. Εδώ σκάει ένα λαμπερό χολιγουντιανό χαμόγελο γιατί η χαρά δεν κρύβεται) κι ενδεχομένως θα πρέπει να επιδιώξουμε να γίνουν και περισσότεροι, υπό την έννοια ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει κάποια στιγμή να βρίσκεται υπό τον έλεγχο και την παρακολούθηση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ενός θεσμού δημοκρατικού που λογοδοτεί, ελέγχει, και ελέγχεται.» Το είπε την Τετάρτη στη συνέντευξή του που έδωσε για να μετριάσει τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι αγρότες, ενόψει των μέτρων ταφόπλακα του αγροτικού πληθυσμού που θα περάσει το ενιαίο μπλόκ των μνημονιακών από το ελληνικό κυνοβούλιο.

Αν έχετε αμφιβολία δείτε το παρακάτω βίντεο:...





Φαντάζομαι το όλο σκηνικό. Με μια καθαρή, στεντόρεια φωνή, σε ένα περιβάλλον κρυφής γοητείας της μπουρζουαζίας, με τις τσιπρίτσες να ανεβαίνουν στα τραπέζια για να πάρουν φωτογραφίες και βίντεο το νεαρό πρωθυπουργό, γιατί είναι και κοντός ο πρωθυπουργάρας μας όπως και να το κάνουμε, σε ένα περιβάλλον μάλλον νεανικό γεμάτο σφρίγος, εάν εξαιρέσεις τα βαθειά γηρατειά των υπολοίπων υπουργών, ωσάν σίφουνας ο νεοταξίτης, δίνει το παράγγελμα. Πρέπει να μπουν κι άλλοι ελεγκτές, κι άλλοι τροϊκανοί, δε μας φτάνουν οι 54 που αλωνίζουν τα υπουργεία, να μπουν και άλλα ευαγή διεθνή ιδρύματα, και πάνω από όλα το ευαγέστερο όλων, το δημοκρατικότερο όλων, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Εκεί όπου ανθεί η δημοκρατία βεβαίως βεβαίως, που θα έρθει, όχι λάθος, θα την καλέσουμε, θα την καλέσει ο πρωθυπουργός μας, ο γοητευτικός πρωθυπουργός μας, για να μας δώσει τα φώτα της, την ευημερία της σε εμάς τους απολίτιστους. Προφανώς το επόμενο βήμα του πρωθυπουργού μας θα είναι να παραθέσει δείπνο, στο προεδρικό μέγαρο μαζί με το πρόεδρα Πάκη, στους θεσμούς καθώς και στον Φούχτελ και στον Ράιχενμπαχ, και να τους ευχαριστήσει για την απαράμιλλη συνεισφορά τους στη διάλυση του ελληνικού κράτους, στον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και στον αφανισμό του ελληνισμού από προσώπου γης.

Ο κος Τσίπρας δεν θυμάται ότι όταν ο Baroufakis «έδιωξε» την τρόικα, πανηγύριζαν όλοι οι Έλληνες, αλλά φαίνεται πως τους γράφει στα… παλιά του τα παπούτσια τους Έλληνες και τώρα θέλει κι άλλη τρόικα, περισσότερη τρόικα, περισσότερους θεσμούς, να έρθει όλο το αφαν γκατέ, όλο το συνονθύλευμα των οικονομικών δολοφόνων από τας Ευρώπας στην Ελλάδα. Τι και αν όλοι οι συμπολίτες μας ένοιωθαν τις μαχαιριές τη μια μετά την άλλη όταν αλωνίζανε στα υπουργεία, οι Τόμσεν, Μπομπ Τραα, η αδίστακτη Κινέζα και όλοι οι τροϊκανοί; Τι και αν κυνηγούσαν και προπηλάκιζαν τα κινήματα, οι Έλληνες πολίτες, όπως και τα συριζόπουλα, τον Ράιχενμπαχ και τον Φούχτελ. Στα… τέτοια του οι πολίτες, στα τέτοια του τα κινήματα, στα τέτοια του τα συριζόπουλα, στα τέτοια του το λαϊκό αίσθημα ενός περήφανου λαού που όρθωσε το ανάστημά του και βροντοφώναξε ένα ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες εν μέσω της πιο επαίσχυντης προπαγάνδας που έχει γνωρίσει ο τόπος και με κλειστές τράπεζες.

Και θέλει να μας φέρει το ευρωκοινοβούλιο μπάστακα, έναν θεσμό «δημοκρατικό», που ελέγχει και ελέγχεται όπως μας λέει. Φαίνεται πως ο κος Τσίπρας δεν ξέρει τίποτα για το φόνο. Δεν κατάλαβε τίποτα από τους αδίστακτους ευρωπαίους «φίλους» μας, ιδίως πριν το δημοψήφισμα, που όλοι τους είχαν λυσσάξει και απειλούσαν με θεούς και δαίμονες τον δύσμοιρο ελληνικό λαό να μην ψηφήσει ΟΧΙ. Πλέον φίλος μας και ο Σούλτς, φίλος μας και ο Γκι Φερχόφσταντ (Αφεντικό εταιρειών που κάνουν business στην Ελλάδα ο Φέρχοφσταντ Με ιδιοτέλεια; ). Δεν ξέρει τίποτα για τον φίλο του το Γιουνκέρ και το σκάνδαλο LuxLeaks (Luxembourg Leaks - Φορολογικός Παράδεισοςστη καρδιά της Ευρώπης;, Όταν η διαφθορά και η διαπλοκή ξεπερνά ταεθνικά σύνορα). Βέβαια ο κος Γιουνκέρ είναι οσία παναγία και δημοκράτης. Δεν έχει ακούσει ο κος Τσίπρας τίποτα για το ότι το ευρωκοινοβούλιο είναι ένα απέραντο άνδρο των λόμπι. Λόμπι που λυμαίνονται την κομισιόν και το ευρωκοινοβούλιο, όπου ακόμα και για το παραμικρό υπάρχει πίεση και συμμετοχή του lobbying (Guardian:Εκπρόσωποι πολυεθνικών λυμαίνονται την Κομισιόν, Τα έχουν όλα και θέλουν περισσότερα). Ο κός Τσίπρας δεν ξέρει ότι σε κάθε συνεδρίαση των υπαλλήλων των Βρυξελλών, είναι μαζί τους και μια ντουζίνα λομπιστών για να …διασφαλίσουν τη «δημοκρατία» των Βρυξελλών. Όχι αυτά δεν τα έχει ακούσει ποτέ του ο κος Τσίπρας. Ο κος Τσίπρας δεν ξέρει ότι χρηματίζονται οι ευρωβουλευτές για να περάσουν συγκεκριμένη νομοθεσία που ευνοεί τις μεγάλες πολυεθνικές (Journalistic spoof traps MEPs in bribery affair).  Ο κος Τσίπρας θέλει να μας βάλει μπάστακα το Ευρωκοινοβούλιο του λαϊκού κόμματος και των σοσιαλδημοκρατών που είναι πιο νεοφιλελεύθεροι από τους συντηρητικούς. Και εμείς ως μια κουτσουλιά στο απέραντο και αχανές ευρωκοινοβούλιο θα παρακαλάμε να μας δώσουν κάνα κοκκαλάκι, επαίτες, ραγιάδες του πιο επαίσχυντου είδους. Και σε αυτό το έργο θα έχουμε εκπροσώπους τον Ζαγοράκη, τον Παπαδημούλης και τη Σπυράκη. Πολύ δημοκράτης μας βγήκε αυτό το παιδί. Πω πω μια δημοκρατία βρε παιδιά.

Βέβαια συνέλληνες. Ο κος Τσίπρας διαπραγματεύεται ακόμα, και ισχυρά διαπραγματευόμενος, θα σφιχτεί, θα κοπιάσει και στο τέλος θα μας φέρει και τον … υπερυπουργό οικονομικών της ευρωζώνης (βλέπε αχυράνθρωπος του Σόιμπλε), όπως σαν λαγός μας είπε ο δεύτερος στην ιεραρχία Κουισλινγκ Βαγγέλας προ ημερών (Υπερυπουργό Οικονομικών τηςΕ.Ε ζητά η ΝΔ) και όπως μας είχε προειπεί σαν λαγός ο μέγιστος των οικονομικών Baroufakis, για να μας βάλει σε τάξη, να μας σώσει κι αυτός, κόβοντας και ράβοντας όλα τα οικονομικά των ιθαγενών στις  Γερμανικές αποικίες της Ευρώπης. Ο κος Τσίπρας δηλώνει ότι διαπραγματεύεται ακόμα, και θα διαπραγματεύεται εσαεί, αλλά έως ότου έρθει η στιγμή να ευοδωθούν οι καρποί της διαπραγμάτευσης θα … πουλήσει τα 14 κερδοφόρα αεροδρόμιά μας στη εταιρεία του γερμανικού δημοσίου Fraport αντί 1,234 δισ., ενώ το Ελληνικό Δημόσιο δε θα εισπράξει το 1,4 δισ. ΦΠΑ που χρωστά η επίσης γερμανική εταιρεία Hochtief. Ο κος Τσίπρας θα “διαπραγματεύεται” ακόμα, αλλά παράλληλα δηλώνει με πυγμή και στόμφο ότι δεν θα αφήσει κανέναν Έλληνα φορολογούμενο μπαταχτσή να βάλει τον ΦΠΑ στην τσέπη του. Θα πατάξει τη φοροδιαφυγή μας διαλαλεί και θα ακολουθήσει πολιτικές αναδιανομής εισοδήματος, αλλά αναδιανομή για το … συμφέρον κάποιων άλλων αλλά σίγουρα όχι των Ελλήνων. Όσο προχωρά η πολιτική ενοποίηση της ΕΕ τόσο τα κράτη μέλη θα μετατρέπονται από κυρίαρχα για τον λαό τους, σε στυγνούς μηχανισμούς υποταγής και υποδούλωσης, όπως φαίνεται ολοκάθαρα από το δρόμο που ακολουθεί πλέον είναι η κυβέρνηση Τσίπρα.

Είναι οριστικό πλέον. Πάει ο παλιός Τσίπρας που φώναζε στον Στουρνάρα «Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή. Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους. Εσείς όμως μας οδηγείτε σε χειρότερες καταστάσεις. Θα έχουμε χάσει πλήρως εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, θα ήμαστε υποτελείς και ολόκληρη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη». Τώρα έχουμε το Τσίπρα που εκλιπαρεί: «Βεβαίως ο δανεισμός είναι μια μορφή αλληλεγγύης. Εμείς όμως θέλουμε ένα βιώσιμο πρόγραμμα, ακριβώς για να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε τα δανεικά που πήραμε».

Τελικά πόσο εύκολο είναι να μπεις στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα (in the mind of Alexis Tsipras) μετά από όλα αυτά; Ο Ελληνικός λαός ζει σε ένα σοκ. Όσο και αν προσπαθήσει να διανοηθεί τι του έχει συμβεί, σίγουρα δεν μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της αναντιστοιχίας όλων αυτών που κατά καιρούς έχει ακούσει από τα χείλη του Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του, με όσα εξελίσσονται όλη την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στους έξι μήνες, αλλά κυρίως από το βράδυ του δημοψηφίσματος και έπειτα. Του είναι αδιανόητο να συλλάβει το μέγεθος του ξεπουλήματος από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους άλλους τους ήξερε, ήταν απατεώνες, αλλά τούτοι δω το έπαιζαν αντιμνημονιακοί και ξάφνου φέρνουν το χειρότερο όλων των μνημονίων. Ξάφνου από αντιστασιακοί γινήκανε οι χειρότεροι των δοσίλογων, παίρνοντας τα μεγαλύτερα εύσημα από τον … Άδωνη.

Μόλις φύγει αυτή η ζαλάδα που έχει προέλθει από το σοκ και δέος, μόλις ξεπεραστεί η νωθρότητα του καύσωνα του Αυγούστου, μόλις ξεδιαλύνει αυτό το πέπλο καπνού που σκεπάζει το καθαρό μυαλό, τότε θα καταλάβουμε όλοι ότι ο Τσίπρας ήταν εξαρχής εντεταλμένος να κάνει τη δουλειά, ήταν ο άνθρωπος που θα απορροφούσε την αντιμνημονιακή αντίδραση και όταν θα ερχόταν η ώρα θα πρόδιδε ανερυθρίαστα τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού για απεμπλοκή από τον εφιάλτη, θα ξέπλενε ένα εγκληματικό πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε για δεκαετίες και θα προσπαθούσε να διαχύσει παντού τη λογική ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ήταν ο άνθρωπός τους, είναι ο άνθρωπός τους, το κατάλληλο εργαλείο, για την κατάλληλη στιγμή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα δείχνει απόλυτη περιφρόνηση για τη δημοκρατία, προβάλλοντας ως επικοινωνιακή τακτική του το μότο πάνω από όλα ο ηγέτης, πλαισιωμένος από μορφωμένους ακαδημαϊκούς τελείως έξω από την πραγματική κοινωνία και τα αμέτρητα βάσανα του ελληνικού λαού, δημιουργώντας μια νομενκλατούρα που ζέχνει δυσωδία

Αλλά όποιο πολιτικό κεφάλαιο και να έχει, όσο και να πουλάει επικοινωνιακά, η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Η Εξέλιξη νομοτελειακή. Ο χειμώνας είναι βαρύς και τα νέα μέτρα θα καταπλακώνουν τον ελληνικό λαό. Το κεφάλαιο Τσίπρας γρήγορα θα εξανεμιστεί. Ο Βοναπαρτισμός του Τσίπρα δεν θα μπορέσει να τον σώσει.

Λογικά ο Τσίπρας θα πάει γρήγορα σε εκλογές, πράγμα που συμφέρει και τον ίδιο αλλά και το σύστημα ώστε να μην προλάβει να αναλωθεί το πολιτικό του κεφάλαιο γρήγορα με την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Αλλά πλέον ένα είναι σίγουρο. Ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας θέλουν πολιτική αλλαγή εκ θεμελίων, και αυτό δε χωρά άλλη μετάφραση παρά μόνο με την έξοδο από τη φασιστική ευρωζώνη και ευρωπαϊκή ένωση και την εγκαθίδρυση νέου κρατικού εθνικού νομίσματος.

Το εθνικό κρατικό νόμισμα ταυτόχρονα με την καταγγελία του χρέους ως παράνομου, αθέμιτου, επαχθούς, συνιστούν την μοναδική αφετηρία πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί μια ριζικά διαφορετική πορεία της Ελλάδα προς όφελος του λαού.

Νομίζουν ότι μπορούν να διαχειριστούν το ΟΧΙ. Κούνια που τους κούναγε.

Ευρωλιγούρηδες, δραχμοφονιάδες τρέμετε. Οι δραχμιστές έρχονται.

Ό,τι μας πολεμάει μας κάνει πιο δυνατούς. Για τη λευτεριά, την Ανεξαρτησία, την Δημοκρατία.



Ο Γιώργος Χαλιμούρδας είναι Γεωπόνος Γ.Π.Α., MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.