Ραδιοφωνική κακοφωνία Χρήστου Θηβαίου



Καλά, τι έπαθε ο γνωστός τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος και εκστόμισε όλα αυτά τα τρελά (για να το πω ευγενικά) τη Δευτέρα το απόγευμα, σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης; Μιλάμε για απίστευτα πράγματα.

Σε τι φάση ήταν αλήθεια, διότι σ’ εμάς φάνηκε κάπως... «μπερδεμένος». Τον άκουγε η ραδιοφωνική παραγωγός Δέσποινα Αυγερίδου, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, τον περίφημο FM 100, και δεν πίστευε στα αυτιά της. Αφορμή για τη συνέντευξη στάθηκε η συναυλία που έδινε το ίδιο βράδυ ο...
Χρήστος Θηβαίος με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη.

Ενδεικτικά τρεις από τις ατάκες του, για να πάρετε μία γεύση όσοι δεν τον έχετε ακούσει (αν κι έγινε viral το ηχητικό απόσπασμα): 1) «Μία πενταμελής οικογένεια μπορεί να ζήσει με 15 ευρώ. Μιλάμε για μία επίπλαστη εργασιακή ευμάρεια που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ». 2) «Οι νέοι παραμένουν άνεργοι γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν, αλλά να ζήσουν με τη σύνταξη των γονέων, πίνοντας φραπέ στις καφετέριες». 3) «Δουλειές υπάρχουν άπειρες, η σημερινή νεολαία δεν δουλεύει από επιλογή, όλοι περιμένουν μια θέση στο Δημόσιο».

Κατά πάντων

Μέχρι και στην ίδια τη Δέσποινα Αυγερίδου επιτέθηκε, απαξιώνοντας το επάγγελμά της.

«Δεν είναι παραγωγική δουλειά το ραδιόφωνο», της είπε και συνέχισε: «Είναι δουλειά να είστε παραγωγός ραδιοφώνου;». Τραγουδοποιός και να θεωρείς άχρηστους τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που παίζουν τα τραγούδια σου; Εντάξει, το τερματίζεις.

Και όταν η... άχρηστη ραδιοφωνική παραγωγός έκανε το λάθος να του πει πως έχει σπουδάσει χημικός, ο Θηβαίος συνέχισε στο γνωστό μοτίβο: «Θα έπρεπε να είστε στα λιπάσματα, να έχετε ένα 8ωρο ή ένα 10ωρο παραγωγικής εργασίας στη γεωργία και μετά να επιλέγετε εσείς τραγούδια. Να δουλέψετε στα βιοκαύσιμα, δεν μας χρειάζονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, κυρία μου, μας χρειάζονται άνθρωποι που δουλεύουν».

Το τι επακολούθησε όλη μέρα στα social media δεν περιγράφεται. Του απαντούσαν ευθέως, συνήθως με χιούμορ αλλά μερικοί και πολύ σοβαρά. Πώς το είπε ο Χρήστος Θηβαίος στη συγκεκριμένη συνέντευξη, «το να μεταναστεύεις είναι η εύκολη λύση, το δύσκολο είναι να μείνεις εδώ και να δουλέψεις»;

Η απάντηση τού ήρθε πληρωμένη. Και με χιούμορ, «η μετανάστευση είναι η εύκολη λύση, η δύσκολη είναι να μείνεις Ελλάδα και να ακούς τον Θηβαίο» και με πίκρα, «αγαπητέ Θηβαίο, έφυγα απ’ τη χώρα μου κι άφησα οικογένεια, φίλους κι όνειρα μιας ζωής στη μέση, επειδή βαριόμουν. Καλά το σκέφτηκες».

Και όταν ο τραγουδοποιός υπερηφανεύτηκε πως «υπάρχουν ένα εκατομμύριο άντρες και ένα εκατομμύριο γυναίκες που ερωτεύονται με το τραγούδι μου “πόσο πολύ σ’ αγάπησα”», ένας του είπε δηκτικά, «το χειρότερο για τον Θηβαίο είναι που νομίζει ότι 2 εκατομμύρια Ελληνες έχουν ερωτευτεί εξαιτίας ενός τραγουδιού του», ενώ άλλος σημείωσε πως «γι’ αυτό ακούω φανατικά Σαμπρίνα, γιατί δεν θα μας προδώσει ποτέ».

Αργά χθες το βράδυ ο Χρ. Θηβαίος, με ανάρτησή του στο facebook, ζήτησε συγγνώμη από τη δημοσιογράφο γιατί την προσέβαλε και από «όσους είχαν την ατυχία να ακούσουν τη συνέντευξη και ένιωσαν οργή και απογοήτευση». Υποσχόμενος ότι στο μέλλον θα είναι προσεκτικότερος, είπε ότι υπερέβαλλε, θέλοντας «να καυτηριάσει την “αριστοκρατική” αντίληψη που υπάρχει σχετικά με την εργασία σε κάποια μειοψηφία της νεολαίας», ζήτημα ωστόσο δευτερεύον -όπως λέει- «μπροστά στις δοκιμασίες που περνάει η μεγάλη πλειοψηφία των νέων»...

ΠΗΓΗ: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.