Η Τουρκία επιτίθεται στο δυτικό τρόπο ζωής



Τα νέα χτυπήματα ήρθαν να διαλύσουν κάθε αμφιβολία για το που οδηγούνται τα πράγματα, λέει στον 98.4 ο Σταύρος Λυγερός επικεφαλής του slpress.gr.

Αυτές οι τρεις επιθέσεις –κατά πάσα πιθανότητα– "μοναχικών λύκων" της ισλαμικής τρομοκρατίας επαναφέρουν με δραματικό τρόπο στην ημερήσια διάταξη το ευρύτερο και κρίσιμο ζήτημα της συμβατότητας ή όχι του φονταμενταλιστικού Ισλάμ με τον δυτικό τρόπο ζωής.

Και βεβαίως στο πολιτικό επίπεδο παροξύνουν την εξελισσόμενη σύγκρουση της πολιτικής Μακρόν με τον Ερντογάν, ο οποίος διεκδικεί τον ρόλο του "προστάτη" και ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων από την "ανίερη" χριστιανική Δύση, αναφέρει. Είναι προφανές ότι η νέα τρομοκρατική επίθεση ρίχνει λάδι στη φωτιά, υποχρεώνοντας όχι μόνο τη γαλλική προεδρία, αλλά και τη γαλλική κοινωνία να εισέλθει σε κατάσταση ιδιότυπου υβριδικού πολέμου. Δικαιολογημένα, αφού η τελευταία επίθεση αποδεικνύει πως στόχος δεν είναι μόνο κάποιος που οι τζιχαντιστές θεωρούν πως πρόσβαλε τον προφήτη τους, αλλά οποιοσδήποτε χριστιανός.



από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.