Σε επιστήμη έχει μετατραπεί η διαφθορά στην Κύπρο


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου


Προκαλούν φρίκη -και χρησιμοποιώ επίτηδες τη λέξη- οι αποκαλύψεις για το ξεπούλημα των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, μίας χώρας μέλους του OHE και της EE. Μικρή η χώρα μας, αλλά το διαβατήριο της είναι "χρυσάφι".
Πρόκειται για το απόλυτο ξεπούλημα και δεν πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις λέξεις και στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούμε.


Τα πράγματα είναι απλά και ας μην τα κάνουν οι πολιτικοί παράγοντες της Κύπρου, σύνθετα. Η Κύπρος πουλούσε ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα που έχει για να τονίζεται η ανεξαρτησία και η κυριαρχία της: Το κυπριακό διαβατήριο. Και το πουλούσαν κυρίως σε απατεώνες. Σε ξένους, που είχαν νομικά και άλλα προβλήματα. Προσέξτε και μην κάνετε λάθος: Απατεώνες είναι και αυτοί που αποφάσιζαν να πουλήσουν το διαβατήριο της Κύπρου σε απατεώνες.
Και οπωσδήποτε, για να εκτελεστεί μία παρανομία, και να αναλάβει ένας κρατικός λειτουργός να την εγκρίνει, δεν θα το κάνει για την ψυχή της μάνας του, όπως λένε στο νησί. Όλη η υπόθεση όπως την έχω μελετήσει, διαβάζοντας και τα δημοσιεύματα, αλλά και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης του κ. Νίκου Αναστασιάδη, είναι μία ιστορία απέραντης και καραμπινάτης απάτης. Όσοι συμμετείχαν γνώριζαν.
Διότι ρε μάγκες, γιατί να θέλει το κυπριακό διαβατήριο ο κάθε περίεργος "επιχειρηματίας" από τη Μαλαισία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες προβληματικές χώρες. Και βέβαια, οι τύποι όπως αυτούς τους διάφορους «δισεκατομμυριούχους», που κατέφτασαν στο νησί αγοράζοντας την κυπριακή υπηκοότητα, έκαναν την …τύχη τους με απάτες φυσικά ή κλέβοντας τον πλούτο των χωρών, από τις οποίες προέρχονται.

Λερναία ύδρα η διαφθορά

Δεν αναφέρομαι σε όλους, και ούτε εντοπίζω το πρόβλημα μόνο στην περίπτωση του κ. Low, ο οποίος καταζητείται από τις μισές αστυνομίες του κόσμου και προστατεύεται από την κυβέρνηση της Κίνας -ήταν το τελευταίο νέο που ακούσαμε γι’ αυτόν. Το πρόβλημα της διαφθοράς στην Κύπρο -αλλά και στην Ελλάδα- είναι τεράστιο. Για να είμαι δίκαιος, στην Ελλάδα γίνονται προσπάθειες για την πάταξη της -και πρέπει να το αναγνωρίσω.
Αλλά πρόκειται για λερναία ύδρα που πρέπει να χτυπιέται κάθε λεπτό. Δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι. Η Ελλάδα καταστράφηκε λόγω της διαφθοράς. Το έχω ξαναγράψει, αλλά θα το επαναλάβω. Έχω μιλήσει με ξένους οικονομικούς παράγοντες, στο πλαίσιο της έρευνας του βιβλίου μου για την Τρόικα, οι οποίοι μου είπαν ότι το μισό ελληνικό χρέος είναι "προϊόν" διαφθοράς. Ακόμα και αν το νούμερο είναι κάπως υπερβολικό, πρόκειται για τρομακτική καταγγελία.
Αν βάλει κανείς τα πράγματα κάτω και με απλά μαθηματικά, στα 45 χρόνια από τη μεταπολίτευση αν η διαφθορά κόστιζε 3 δισεκατομμύρια το χρόνο, οδηγούμαστε στα ορθά συμπεράσματα. Η Ελλάδα, λοιπόν, δίνει τη μάχη της διαφθοράς -και η προηγούμενη και η παρούσα κυβέρνηση το έκανε. Έχει σημασία να βοηθήσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια.
Η αποκάλυψη κάθε περίπτωσης θα βοηθήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να κτυπήσει καίρια το καρκίνωμα. Ξέρω ότι θα διαφωνήσουν οι αντίπαλοί του, διότι στην Ελλάδα "αν δεν είσαι μαζί μου, είσαι εναντίον μου", αλλά εάν είμαστε σε επαγρύπνηση και σε εγρήγορση, κανένας πολιτικός δεν θα τολμήσει να βάλει το δάκτυλο στο μέλι. 
Διαβάστε την συνέχεια στο hellasjournal
από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.