Ρώσοι πράκτορες και παραμύθια της Χαλιμάς


Του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη 
Όποιος παρακολουθήσει κατά βήμα τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και τις κυπατζήδικες διαρροές στον Τύπο και στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για τα αίτια της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών θα καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι είτε η ρώσικη κυβέρνηση αποτελείται από ηλίθιους είτε όσοι κάνουν τις διαρροές θεωρούν τους Έλληνες ηλίθιους.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Οι κατηγορίες που αποδίδονται δημόσια στη Ρωσία για να απελαθούν οι διπλωμάτες της από την Ελλάδα είναι δύο: Ότι Ρώσοι δρούσαν παρασκηνιακά για να αποκτήσει η χώρα τους προνομιακή θέση στην Ορθόδοξη ελληνική σκηνή, και κυρίως στο Άγιο Όρος, και ότι Ρώσοι δρούσαν παρασκηνιακά για να επηρεάσουν Έλληνες ώστε να υπονομευτεί η συμφωνία με τα Σκόπια.
Στη δεύτερη μάλιστα κατηγορία προστίθενται πληροφορίες ότι οι Ρώσοι αποπειράθηκαν να δωροδοκήσουν και δημόσιους υπάλληλους, οι οποίοι αρνήθηκαν… ηρωϊκά. Και στις δύο κατηγορίες εμπλέκονται επαφές με Έλληνες ιερωμένους και αιρετούς τη αυτοδιοίκησης. Και εδώ τελειώνει το παραμύθι!
Το παραμύθι της ΕΥΠ σε συνεργασία με την αμερικάνικη πρεσβεία και την κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση της πρεσβείας έχει μερικά σημαντικά κενά. Για όποιους έχουν πληροφόρηση και στοιχειώδη κοινή λογική.
Πρώτον: Η Ρωσία έχει προνομιακή παρουσία στην ελληνική εκκλησία και στους πιστούς λόγω της Ορθοδοξίας. Δεν της χρειάζεται της Ρωσίας να προσπαθήσει για να αυξήσει αυτή την επιρροή! Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων (πάνω από το 70%) βλέπει με συμπάθεια τους Ρώσους και εξ αιτίας της ρωσικής ανάμιξης στους πολέμους κατά των Τούρκων.
Η μόνη ανάμιξη που δεν ευχαριστεί παγίως τις ελληνικές Αρχές είναι εκείνη που προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή τους Ρώσου πατριάρχη επί των προνομίων του Οικουμενικού Βαρθολομαίου, κυρίως στο Άγια Όρος. Αλλά, αυτή εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια, με την επίσημη Ελλάδα να κινείται σε δύο κατευθύνσεις:
Από τη μία ενισχύει την επιρροή του πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, κυρίως στο Άγιο Όρος, και από την άλλη εκμεταλλεύεται το ρωσικό ενδιαφέρον, αποδεχόμενη τα εκατομμύρια του Πούτιν για ενίσχυση του Όρους! Υποδεχόμενη μονίμως τον Ρώσο Πρόεδρο με τυμπανοκρουσίες κάθε φορά που επισκέπτεται το Όρος!
Παράλληλα, αυτή η κυβέρνηση συμπορεύεται αδιαμαρτύρητα στις ρώσικες θρησκευτικές τελετές στην Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα, τη Λήμνο και όπου αλλού στην Ελλάδα γίνονται. Με το βλέμμα πάντα στην πάγια αμοιβαία φιλία και τους κοινούς ιστορικούς δεσμούς. Τόσο μεγάλη είναι η ανησυχία αυτής της κυβέρνησης για τη ρωσική διείσδυση στα θρησκευτικά της Ελλάδας!
Συμπέρασμα, όλες οι κυπατζήδικες και κυβερνητικές διαρροές και δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες για τη ρωσική «ανοίκεια» παρέμβαση στα εκκλησιαστικά της Ελλάδας είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Αυτά τα παραμύθια ξεφουρνίζονται για να προσεταιριστεί η αμερικανική προπαγάνδα τους Έλληνες πιστούς που διαφωνούν με την αμερικανοκίνητη συμφωνία των Πρεσπών και να τους βάλει σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία, που είναι αντίθετη στη συμφωνία.
Η δεύτερη κατηγορία, ότι ρώσικοι κύκλοι δωροδοκούσαν και αλώνιζαν για να εναντιωθούν οι Έλληνες ηχηρά στη συμφωνία για το σκοπιανό είναι ακόμα πιο βλακώδης. Ακόμα και τα παιδία ξέρουν στην Ελλάδα ότι πάνω από το 75% των πολιτών διαφωνεί με τη συμφωνία. Δεν το ήξεραν οι Ρώσοι; Και ότι, επομένως, είναι περιττό να σπρώξει οποιαδήποτε δύναμη για να τονωθεί αυτό το πνεύμα. Πόσο να τονωθεί; Να γίνει 100%; Έτσι όπως το πάνε οι ΗΠΑ και η εδώ κυβέρνηση που είναι υπηρέτης τους, θα τα καταφέρουν καλύτερα από τους Ρώσους…
Δεν είναι τυχαίο που οι κυπατζήδικες διαρροές, ταυτόσημες με της κυβέρνησης, που έγιναν δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, προσέχουν να μην υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση! Γιατί υπάρχει κίνδυνος να αποδειχτεί το παραμύθι. Οι δημόσιοι λειτουργοί, ευτυχώς, … αρνήθηκαν να δωροδοκηθούν (ως εκ θαύματος) και έτσι δεν έχουμε υλικό προϊόν εγκλήματος, παρά μόνο τις- ενδεχόμενες- μαρτυρίες τους. Που δεν τις έχουμε!
Να δωροδοκηθούν γιατί; Για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ρώσικης διείσδυσης στην Ελλάδα. Στην οποία, εντελώς συμπτωματικά, το δημοφιλέστερο πρόσωπο μακράν είναι ο Πούτιν! Αλλά, οι Ρώσοι πράκτορες που στάλθηκαν θα πρέπει να ήταν εντελώς βλάκες. Για να πετύχουν τους δύο Έλληνες δημόσιους λειτουργούς που δεν τους αρέσει ο Πούτιν και που ταυτόχρονα δεν δωροδοκούνται. Μιλάμε για πράκτορες πανίβλακες!
Οι πράκτορες μπορεί να ήταν βλάκες, αλλά οι Έλληνες δεν είναι όσο βλάκες νομίζει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα και η κυβέρνηση που τον υπηρετεί. Γιατί όλη αυτή η ιστορία για αμερικανάκια βρωμάει ότι έχει έναν και όνο στόχο με δύο χτυπήματα.
Ο στόχος είναι να αποκοπεί η Ρωσία από κάθε έρεισμα που έχει στην Ελλάδα. Και να αποδέχονται οι Έλληνες ευχαρίστως την αμερικάνικη πολιτική, χωρίς την επιρροή της Μόσχας. Και για να γίνει αυτό τα αμερικανάκια του Ατλαντικού και τα αμερικανάκια της κυβέρνησης σκαρφίστηκαν ότι πρέπει να πληγούν δύο πράγματα: Η αγάπη των Ελλήνων για τη θρησκεία και η αγάπη για την πατρίδα.
Το παραμύθι της Χαλιμάς που στήθηκε με τη δήθεν παράνομη και «αντεθνική» δράση Ρώσων στην Ελλάδα καλύπτει και τις δύο πτυχές. «Οι κακοί Ρώσοι απειλούν την αυτονομία της Ορθοδοξίας μας και το Πατριαρχείο». Και απειλούν και την … ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας!
Όποιος σκαρφίστηκε το σενάριο είναι για γέλια. Γιατί αν το επεκτείνει καμιά πατριωτική ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξηλώσει από τη χώρα κάθε Σχολή Αμερικανική και ευρωπαϊκή που εδρεύει στην Ελλάδα και κάθε Ινστιτούτο αντίστοιχα, τα οποία εδώ και δεκαετίες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να «περνάνε» υπόγεια την πολιτική και τα «θέλω» των χωρών τους στη χώρα. Διεισδύοντας. Πολλά μάλιστα, σαν κάτι Κολλέγια, εξαφανίζοντας από τα παιδιά κάθε ίχνος εθνικής συνείδησης.
Για να μη μακρηγορούμε, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο εδώ νέος Αμερικανός πρέσβης, που ήρθε από την Ουκρανία καθόλου τυχαία, εφαρμόζει την νέα αμερικανική σύγκρουσης με τη Ρωσία. Και ήρθε με εντολή να ολοκληρώσει την αμερικανοποίηση των Βαλκανίων και την εκρίζωση των Ρώσων με κάθε τρόπο. Η συμφωνία με τα Σκόπια εντάσσεται σ’ αυτό το στόχο. Ο οποίος για τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικός.
Φυσικά, για καλή τύχη των ΗΠΑ και για κακή των Ελλήνων, στη χώρα βρέθηκε και βρίσκεται η πιο ενδοτική και οσφυοκάμπτουσα κυβέρνηση από εποχής Παπάγου. Και ο Αμερικανός πρέσβης αλωνίζει και κυβερνά επί της ουσίας όπως ο Πιουριφόϊ, χάρη στους αδίστακτους, ανιδεολογικούς, απάτριδες τυχοδιώκτες που κυβερνάνε την Ελλάδα.
Δεν υπάρχει γελοιοδέστερο πράγμα από το να ακούς από ανθρώπους που μάχονταν κάθε τι το ελληνικό και πατριωτικό σαν εθνικιστικό και φασιστικό, να υπερασπίζονται αυτό τον καιρό την αρχαία ιστορία, τον Μεγαλέξανδο, την ελληνική Μακεδονία το «εθνικό συμφέρον», τα «ελληνικά δίκαια», που εξασφαλίζει η «λαμπρή συμφωνία των Πρεσπών»!
Αυτοί όλοι οι ξεδιάντροποι καρεκλολάτρες έγιναν ξαφνικά πατριώτες και κατηγορούν όλους τους Έλληνες πατριώτες για φασίστες! Αυτοί οι σταλινικοί φασίστες! Κι αν είναι ένας λόγος που την πάτησαν με το Μακεδονικό αυτός είναι ότι, σαν άσχετοι και στην κοσμάρα τους, ούτε που ήξεραν το είναι το θέμα, αλλά και όσοι ήξεραν ήταν με την πλευρά των Σκοπιανών! Και νόμιζαν ότι πατριώτες στην Ελλάδα είναι οι χρυσαυγίτες!
Δεν φαντάζονταν οι ανίδεοι τυχάρπαστοι ότι η πλειονότητα των Ελλήνων εξακολουθεί και έχει εθνική συνείδηση και πατριωτικά αντανακλαστικά. Γιατί στα ουζάδικα και στις ατέρμονες κομματικές συνάξεις της μπαρουφολογίας η Ελλάδα ως πατρίδα ήταν και είναι μισητό μόρφωμα. Δημιούργημα του Διαφωτισμού και του εθνικισμού και μερικών λεφτάδων, που το έφτιαξαν ενάντια στο λαό και κατάστρεψαν την αρμονική συμβίωση στην Οθωμανική αυτοκρατορία! Κι αυτά τα διδάσκουν στα παιδιά σας στα Πανεπιστήμια!
Αυτοί, λοιπόν οι αμερικανόδουλοι και γερμανόδουλοι κυβερνήτες είναι δουλικά υποτελείς στα αφεντικά τους γιατί από τα αφεντικά τους ελπίζουν να διαιωνίσουν τις καρέκλες της εξουσίας τους. Μόνη πατρίδα τους είναι η καρέκλα. Και μόνη ιδεολογία τους. Το αποδεικνύουν οι πράξεις τους κάθε μέρα εδώ και 3,5 χρόνια.
Ο μεν πρωθυπουργός θέλει να μακροημερεύσει στην πολιτική σκηνή, ο δε υπουργός των Εξωτερικών έχει ποντάρει στο αμερικάνικο άλογο για τον ίδιο λόγο. Γι’ αυτό και πετάγεται σαν να τον χτύπησε ρεύμα κάθε φορά που του θυμίζουν το λαοκρατικό του παρελθόν υπηρεσίας δικτατορικών καθεστώτων. Λες και οι Αμερικάνοι δεν ξέρουν ποιος είναι ποιος σ’ αυτή τη χώρα!
Το παραμυθάκι με τους Ρώσους πράκτορες, που σπέρνει η ΕΥΠ και η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθεί να πει στον κάθε ανόητο ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες πατριώτες που διαδήλωναν για τη Μακεδονία υπερκομματικά, αλλά και ο Μίκης, είναι πληρωμένοι από τη Μόσχα! Και ότι είναι εθνικιστές φασίστες. Αυτό θέλει να σπείρει ο Αμερικανός πρέσβης και η απάτριδη κυβέρνηση της υπηρεσίας του.
Όταν ακούσουν τη φωνή αυτών των χιλιάδων στους δρόμους και στις κάλπες θα διαπιστώσουν ότι την καλύτερη δουλειά υπέρ των Ελλήνων πατριωτών κάθε κόμματος και υπέρ των ρωσικών συμφερόντων, την έκαναν αυτοί οι ίδιοι. Ο πρέσβης και η κυβέρνηση. Με την προβοκάτσιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.