Στο μυθικό βουνό κρύβεται το μυστικό του Τσαγιού με την πλούσια αντιοξειδωτική δράση


Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας με μοναδική μυθική γοητεία, η φήμη του οποίου αντηχεί παγκόσμια, χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά πλούσια βιοποικιλότητα.

Φιλοξενεί 1,700 είδη φυτών, κάποια από τα οποία είναι σπάνια ή τοπικά ενδημικά, είδη που δεν μπορούν να εντοπιστούν σε κανένα άλλο σημείο του κόσμου. 


Σε αυτή την πλούσια χλωρίδα εντάσσεται το Τσάι του Ολύμπου που φύεται στους πρόποδες του φημισμένου ορεινού όγκου. Η λατινική ονομασία του, Sideritis scardica, έχει ρίζες στη λέξη σίδηρος, παραπέμποντας στην πεποίθηση του παρελθόντος ότι το φυτό έχει την ιδιότητα να επουλώνει πληγές που είχαν προκληθεί από σιδερένια όπλα. 
  
Nέα σειρά καθαρισμού προσώπου με Τσάι του Ολύμπου

Αυτή η μυθική γοητεία του Ολύμπου και οι μοναδικές ιδιότητες του Τσαγιού που φύεται στους πρόποδές του ενώθηκαν σε μία νέα σειρά καθαρισμού προσώπου με anti-pollution, αντιοξειδωτική και αποτοξινωτική δράση.


Στο πλαίσιο του δικτύου ηθικών συνεργασιών της ΚΟΡΡΕΣ, το Τσάι του Ολύμπου που αξιοποιείται στη νέα ομώνυμη σειρά καθαρισμού προσώπου, καλλιεργεί αποκλειστικά με βιολογικές μεθόδους σύμφωνα με τις αρχές αειφόρου ανάπτυξης η οικογένεια Χαλκιά στο χωριό Καρυά Ολύμπου. 

Οι εκτάσεις καλλιέργειας στους πρόποδες αποτελούν συνέχεια του βουνού, αναπόσπαστο κομμάτι του ορεινού όγκου και της μαγευτικής τοποθεσίας. Η οικογένεια Χαλκιά είναι πρωτοπόρος στη συγκεκριμένη καλλιέργεια, καθώς για πρώτη φορά ενέταξε το Τσάι του Ολύμπου σε οργανωμένη βιολογική καλλιέργεια, αποτρέποντας την άγρια συλλογή του - πρακτική υπεύθυνη για την ελαχιστοποίηση της διασποράς των άγριων πληθυσμών του φυτού. 


Η συνεργασία με την ΚΟΡΡΕΣ ενίσχυσε την προσπάθεια αυτή, διαφυλάττοντας την επιβίωση του φυτικού πληθυσμού - παράδειγμα που ακολούθησαν και άλλοι παραγωγοί. 


Η επιλογή της εταιρείας να μην καλλιεργεί με δικό της δυναμικό τα βότανα που χρειάζεται, είναι συνειδητή. Στόχος της δεν είναι να ανταγωνίζεται, αλλά να στηρίζει τους καλλιεργητές και τους συνεταιρισμούς τους, καθώς και την τοπική κοινωνία. Tο δίκτυο ηθικών συνεργασιών της ΚΟΡΡΕΣ στηρίζει περίπου 5.000 οικογένειες.


Τα άνθη του Τσαγιού εκχυλίζονται στη συνέχεια στη Μονάδα ΚΟΡΡΕΣ, για να μεταφέρουν την αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δύναμή τους στη νέα σειρά καθαρισμού προσώπου της μάρκας. Η Μονάδα Εκχυλίσεως στις εγκαταστάσεις ΚΟΡΡΕΣ είναι ένα μεγαλόπνοο έργο ετών, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική Σχολή/ Τομέας Φαρμακογνωσίας [Πανεπιστήμιο Αθηνών], αποτελώντας φυσική συνέχεια της κληρονομιάς και εις βάθος γνώσης των βοτάνων που προέρχεται από το ομοιοπαθητικό φαρμακείο-αφετηρία της ιστορίας της ΚΟΡΡΕΣ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.