Κλειστά Τέμπη για 24 ώρες - Καθοριστική η σύσκεψη στη Νίκαια

Τα μπλόκα εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Συντάκτης: efsyn.gr

Σε 24ωρο μπλακ-άουτ προχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.
Παράλληλα, οι αγρότες επεξεργάζονται σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν, για τη διαμόρφωση των οποίων έχουν ζητήσει την γνώμη εργατολόγων και φοροτεχνικών.


Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις και στα υπόλοιπα μπλόκα καθώς η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε «μπλακ άουτ» σε εθνικές οδούς, συνοριακούς σταθμούς, αεροδρόμια και λιμάνια της επικράτειας, επίσης από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και για 24 ώρες.
Το απόγευμα του Σαββάτου, οι αγρότες της Πελοποννήσου έκλεισαν επ' αόριστον τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης. Η κυκλοφορία από Τρίπολη προς Κόρινθο διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους, από τον Αχλαδόκαμπο, μια παράκαμψη περί τα 80 χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί ακολουθούν τη διαδρομή, κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου «Τρίπολη Βόρεια», εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό ως το 'Αργος κι από εκεί φτάνουν στον ανισόπεδο κόμβο της Στέρνας, όπου επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστροφα ακολουθούν τη διαδρομή οι οδηγοί που κατευθύνονται από την Κόρινθο προς την Τρίπολη.
Οι οδηγοί από την περιοχή της Γορτυνίας με κατεύθυνση την Κόρινθο, εναλλακτικά μπορούν να ακολουθήσουν την εθνική οδό Λεβίδι - Κανδύλα - Νεμέα και να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Νεμέας.
Η κρίσιμη συνάντηση της Κυριακής
Καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων κρίνεται η κυριακάτικη πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, το μπλόκο της οποίας ακολουθεί τη σκληρότερη γραμμή και διαφωνεί με την πρόταση για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, που αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Τεμπών.
Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο εκπρόσωπός του μπλόκου της Νίκαις Βαγγέλης Μπούτας υποστήριξε: «Πώς είναι δυνατόν να δεχτούμε διάλογο με διακομματική επιτροπή; Ποιοι ψήφισαν τα μνημόνια; Μόνη λύση, να αποσύρει άμεσα φορολογικό και ασφαλιστικό. Μετά συζητάμε. Οσο δεν συμβαίνει αυτό, η πρότασή μας θα είναι για κλιμάκωση».
Παρούσα η Χρυσή Αυγή
Η επίσημη εμφάνιση όμως της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή, στα αγροτικά μπλόκα δίνει άλλη τροπή στα πράγματα...
Κλιμάκιό της, με τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Ευάγγελο Καρακώστα και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, βρέθηκε στο μπλόκο των Θηβών.
Εκεί απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θηβών, Ηλία Χατζηδούρο, η ελληνική σημαία, καθώς «οι Ελληνες αγρότες αυτήν την περίοδο υψώνουν περήφανα τη σημαία της αντίστασης ενάντια στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα της πατρίδας μας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.


Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του φασιστικού μορφώματος τόνισε για ακόμη μια φορά πως η Χρυσή Αυγή στηρίζει τα μπλόκα των αγροτών, γιατί η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία είναι η στροφή στον πρωτογενή τομέα και η επιστροφή στην εθνική παραγωγή. Με άλλα λόγια, έβαλε και επισήμως τη βούλα της.
«Αυτό αλλάζει τα πράγματα. Άλλο είναι να δεχτούμε στο τραπέζι συναδέλφους που ψήφισαν Χρυσή Αυγή κι άλλο να έχουμε επίσημη κομματική εκπροσώπηση. Είναι σαν να έρθει ο Κουτσούμπας στο μπλόκο και να σηκώσω σημαία με σφυροδρέπανο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Οι αγρότες είναι αγρότες. Είναι οργανωμένοι στον αγώνα, όχι στα κόμματα» μας είπε για την εξέλιξη της Θήβας ο Βαγγέλης Μπούτας.

ΠΗΓΗ:  efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.