Όχι άλλη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα! Γράφει ο Πιτσιρίκος


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Τουρκία για την στάση της απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και η δήλωση του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, πως θέση της Γαλλίας είναι η υποστήριξη της Ελλάδας όταν απειλείται στην ανατολική Μεσόγειο, έχουν κάποιους να πιστεύουν πως υπάρχει αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών προς στην Ελλάδα, απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν.


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.

Ούτε στο θέμα της Τουρκίας, ούτε αλλού.

Αυτό που υπάρχει είναι τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα.

Αν υπήρχε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, δεν θα χρειαζόταν να υπάρχουν οι απειλές Τούρκων αξιωματούχων για να εκφραστεί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε πολλές ευκαιρίες να δείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και τους Έλληνες τα χρόνια που ακολούθησαν την χρεοκοπία της χώρας.

Το ίδιο και ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, πριν γίνει Προέδρος της Γαλλίας, ήταν υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας.

Αυτό που συνέβη ήταν πως οι Ευρωπαίοι εταίροι ξέσκισαν την Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι μια διαλυμένη χώρα, που θα είναι σε επιτροπεία μέχρι το 2060 και η δημόσια περιουσία της είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν έχει καμία σημασία τι ψηφίζουν οι πολίτες της, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν και πολλοί ακόμα ετοιμάζονται να το κάνουν.

Αυτά είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της ανικανότητας και της διαφθοράς των Ελλήνων πολιτικών, ολιγαρχών και πολιτών αλλά και της «αλληλεγγύης» των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Οπότε, ας σταματήσει το παραμύθι περί αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα στο θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας.

Αφού μετέτρεψαν και επίσημα την Ελλάδα σε προτεκτοράτο, θέλουν φυσικά την εκμετάλλευση του προτεκτοράτου τους.

Δηλαδή, οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν στηρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες -κάνοντας συστάσεις προς την Τουρκία- αλλά τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Αυτό που λένε οι Ευρωπαίοι στον Ερντογάν είναι «η Ελλάδα είναι δικό μας οικόπεδο και να πας να παίξεις αλλού».

Οπότε, ας σταματήσουν οι ανοησίες περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα που οι ίδιοι διέλυσαν.

Και οι Έλληνες ας πάψουν επιτέλους κάποια στιγμή να είναι τόσο χάπατα.

(Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν ήξεραν πως η διάλυση της Ελλάδας θα άνοιγε την όρεξη της Τουρκίας και πως δεν είχαν κάποιο σχέδιο γι’ αυτό; Δηλαδή, θα διέλυαν την Ελλάδα, για να την βρει διαλυμένη ο Ερντογάν και να πέσει πάνω στο πτώμα και να τους πάρει τη μάσα; Όχι, έχουν πρόγραμμα. Για πολλά χρόνια.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.