ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ! Αθώος ο Χαρδούβελης γιατί ¨Δεν ήξερα ότι έπρεπε να κάνω δήλωση «πόθεν έσχες»¨ μας λέει…


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, για τη μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


Εκείνο, όμως, που πραγματικά εξέπληξε τους πάντες ήταν ότι ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι έπρεπε να υποβάλλει δήλωση «πόθεν έσχες».

Εδώ, βεβαίως, μιλάμε για αδιανόητες καταστάσεις: ο τότε υπουργός Οικονομικών της χώρας δεν ήξερε πως πρέπει να υποβάλει δήλωση επί των εισοδημάτων του! Γελάνε και οι πέτρες!

Όπως είπε στην απολογία του «παραλάβαμε χάος... μου ζήτησε ο κ. Παπαδήμος να αναλάβω. Δεν είχαμε παράδοση και παραλαβή. (σ.σ. χαρτοφυλακίου) Μόλις κατάλαβα ότι υπήρχε περίπτωση να είμαι υπόχρεος, υπέβαλα αμέσως. Υφίσταμαι έναν ανελέητο έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές. Τα είχα έτοιμα. Επειδή είχα κάνει την ίδια δουλειά από το 2000-2004 και δεν έπρεπε να κάνω, έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πρέπει να το κάνω. Εγώ στην κυβέρνηση πήγα με διάθεση να βοηθήσω».

Σύμφωνα και με τον δικηγόρο του πράγματι ο κ. Χαρδούβελης «δεν ήξερε, δεν είχε ενημερωθεί ότι είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης ως προϊστάμενος γραφείου πρωθυπουργού το 2011/2012. Η περίπτωση του δεν αναφέρεται ρητά στο νόμο. Εν τέλει υπέβαλε, βέβαια. Για πέντε μήνες είχε τη θέση. Από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο του 2012. Επειδή η σύζυγος του είναι Αμερικανίδα πολίτης είναι υποχρεωμένος να κάνει φορολογική δήλωση στην Αμερική. Άρα δεν του ήταν τίποτα, αν το ήξερε, να υποβάλει και στην Ελλάδα».

Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος στο δικαστήριο:


Προέδρος: Ο κ. κατηγορούμενος ήταν υπουργός Οικονομικών κάποτε; Είναι το ίδιο πρόσωπο, έτσι;

Δικηγόρος: Βεβαίως.

Πρόεδρος: Πώς ανιχνεύθηκε ότι δεν είχε υποβάλλει δήλωση «πόθεν έσχες»;

Δικηγόρος: Κάποια στιγμή βγήκε ένα δημοσίευμα που έλεγε ότι ίσως ήταν υπόχρεος και δεν είχε υποβάλει δήλωση και εκείνος έσπευσε και υπέβαλλε και ακολουθήθηκε η γνωστή πορεία. Το δημοσίευμα βγήκε το 2015. Εκείνος είχε υποβάλλει από το 2014 ως υπουργός Οικονομικών βέβαια.

Την απαλλαγή του κ. Χαρδούβελη είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας:

«Όταν ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε το γεγονός έσπευσε να μάθει κι έκανε αμέσως κινήσεις να καταθέσει.

Από τον έλεγχο δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Ούτε από τη Βουλή ούτε από την έρευνα των αρχών.

Δεν υπήρχε δόλια προαίρεση αλλά αμελής συμπεριφορά. Πρέπει να μείνει ατιμώρητος ενόψει αυτού του γεγονότος».


πηγή
 μέσω gataros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.