Εικόνες νότιας Αμερικής στη Μελβούρνη: Πλαστικές σφαίρες κατά διαδηλωτών για εμβόλια



Εικόνες καταστροφής έξω από τα γραφεία του κεντρικού συνδικαλιστικού φορέα των Οικοδόμων –μεταξύ άλλων= CFMEU (Construction, Forestry, Maritime, Mining and Energy Union) με αφορμή τον αναγκαστικό εμβολιασμό που προτίθεται να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση στους οικοδόμους.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του συνδικαλιστικού τους φορέα και σε εξαγριωμένη κατάσταση απαίτησαν την ματαίωση της σχετικής διάταξης που τους αναγκάζει -χωρίς ουσιαστικό λόγο- να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID, αλλιώς θα χάσουν τη δουλειά τους!

Τα επεισόδια πήραν έκταση και η Αστυνομία απάντησε με πλαστικές σφαίρες(!) θυμίζοντας εικόνες διαδηλώσεων κατά κατά χουντικών καθεστώτων στο νότια Αμερική κατά των διαδηλωτών οι οποίοι κινήθηκαν εναντίον και του γραμματέα του συνδικάτου τους John Setka.

«Δεν ήταν οικοδόμοι και δεν ήταν μέλη του συνδικάτου τους τα άτομα που βιαιοπράγησαν σήμερα στο κέντρο της Μελβούρνης», είπε από την πλευρά του ο Setka ο οποίος προπηλακίστηκε, καθώς δέχθηκε τις έντονες αποδοκιμασίες των οικοδόμων.

Ο ίδιος είπε  ότι τα μέλη του συνδικάτου είχαν κάθε δικαίωμα για να διαμαρτυρηθούν αλλά αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια είχαν άλλη ατζέντα». Την ίδια στιγμή, όπως γράφει η εφημερίδα The Age, μετά τα σημερινά επεισόδια το lockdown  επεκτείνεται και στις οικοδομές για δυο εβδομάδες.

Διαβάστε την συνέχεια στο iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.