Σλοβενία-κορωνοϊός: Οι αρχές «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» - Σταματά η ιχνηλάτηση λόγω της «χιονοστιβάδας» κρουσμάτων



 Οι υγειονομικές αρχές της Σλοβενίας ανακοίνωσαν ότι σταματούν από σήμερα την ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, επειδή δεν διαθέτουν επαρκή μέσα, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (NIJZ) δεν θα προσπαθεί πλέον να εντοπίσει τις επαφές των ασθενών. «Οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες», εξήγησε σε μια ανακοίνωσή που εξέδωσε.

Οι αρχές θα περιορίζονται απλώς να ενημερώνουν όσους έχουν προσβληθεί και να τους ζητούν να προειδοποιήσουν οι ίδιοι τους οικείους τους.

Η ιχνηλάτηση, ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής που ακολουθείται για να σπάσουν οι «αλυσίδες μετάδοσης», καθίσταται ολοένα και δυσκολότερη στην Ευρώπη, όσο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

Η Σλοβενία, μια μικρή χώρα 2 εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε σχεδόν 900 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του.

Η κυβέρνηση, υπό την πίεση των ειδικών να λάβει νέα μέτρα, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα περιορισμούς στις πλέον πληγείσες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα. Τα μπαρ και τα εστιατόρια έκλεισαν, όπως επίσης τα γυμνάσια και τα λύκεια ενώ απαγορεύονται και οι μη απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν καταγραφεί στη χώρα 12.000 κρούσματα και έχουν χάσει τη ζωή τους 180 άνθρωποι.

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.