Ρεκόρ 25ετίας στις φωλιές Καρέτα-Καρέτα στη Ζάκυνθο: Ευνοϊκές συνθήκες λόγω κορονοϊού(βίντεο)


Αριθμός ρεκόρ φωλιών της Καρέτα – Καρέτα στη Ζάκυνθο
Πού οφείλεται η σημαντική αύξηση, σύμφωνα με τον συντονιστή του φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου της Ζακύνθου, Λορένς Σούρβες
Σημαντικά αυξημένες είναι οι φωλιές των χελωνών Καρέτα-Καρέτα στη Ζάκυνθο φέτος. Μάλιστα, γίνεται λόγος για ρεκόρ 25ετίας.

Όπως εξήγησε ο συντονιστής του φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου της Ζακύνθου, Λορένς Σούρβες, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ, συνολικά έχουν καταμετρηθεί 1.444 φωλιές.
«Είναι πολύ καλό νέο. Υπάρχει μία ανάκαμψη τα τελευταία χρόνια. Φέτος, είναι όντως, πολλές» τόνισε.
Πού οφείλεται η αύξηση
Ο κ. Σούρβες έκρινε πως η αύξηση οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων.
Η κατάσταση που βρήκαν φέτος οι χελώνες ήταν πιο «ήπιες» -όπως τις χαρακτήρισε-  λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που απομάκρυνε τον πολύ κόσμο από τις παραλίες του νησιού.
«Η κατάσταση είναι πιο ήπια. Απόδειξη ότι είδαμε ξαφνικά χελώνες πολύ κοντά στις ακτές. Οι λουόμενοι έκαναν μπάνιο με τις χελώνες. Δεν έχει προηγούμενο».
Ωστόσο, διευκρίνισε πως η τάση που παρατηρείται είναι και αποτέλεσμα των χρόνιων προσπαθειών που γίνονται από το Εθνικό Πάρκο.
«Είναι μία μακροχρόνια τάση» εξήγησε, επαναλαμβάνοντας πως υπήρξε αύξηση στις φωλιές και τα προηγούμενα χρόνια. «Βλέπουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών» τόνισε.
Τέλος, γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει η εκκόλαψη των αυγών και φέτος θα γεννηθούν 150.000 χελωνάκια.
από iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.