Παγκόσμια κυριαρχία και θεωρίες συνωμοσίας


Του Όσκαρ Λαφοντέν
Σε πολλές διαδηλώσεις επικρίνεται δικαίως η επιρροή του «ευεργέτη» Bill Gates στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και στην έρευνα και εμπορία νέων εμβολίων. Αν ταυτόχρονα τεθούν όμως επί τάπητος οι ακατέργαστες θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες ο Bill Gates θέλει να εξαλείψει την ανθρωπότητα («μείωση πληθυσμού»), τότε αυτές βλάπτουν τον αναγκαίο διάλογο για το γεγονός ότι σήμερα οι δημοκρατίες καταστρέφονται και ότι ο κόσμος κυριαρχείται από μια διεφθαρμένη ολιγαρχία.

Ότι το χρήμα κυβερνά τον κόσμο, το γνώριζαν ήδη οι πρόγονοί μας. Και αν 26 δισεκατομμυριούχοι κατέχουν όσο το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού, τότε αποδεικνύεται ότι το οικονομικό μας σύστημα είναι διεστραμμένο. Επιπλέον, εξ αιτίας του συστήματος οδηγούμαστε σε πόλεμο και περιβαλλοντική καταστροφή. Αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί στον Bill Gates (εκτιμώμενη περιουσία 98 δισεκατομμύρια δολάρια) και στη σύζυγό του Melinda. Ήδη ο Dwight D. Eisenhower (πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1953 έως το 1961) προειδοποίησε για την «υπερβολική επιρροή του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος. Υπάρχει ο κίνδυνος, ότι η ανεξέλεγκτη εξουσία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτό το σύμπλεγμα να απειλεί την ελευθερία και τη δημοκρατία μας.»
Ακόμα και σήμερα, η βιομηχανία όπλων ασκεί παρόμοια επιρροή στην πολιτική όπως ο Bill Gates και οι άλλοι δισεκατομμυριούχοι του Διαδικτύου των ΗΠΑ: Jeff Bezos (Amazon), εκτιμώμενη περιουσία 113 δισεκατομμύρια δολάρια˙ Marc Zuckerberg (Facebook) εκτιμώμενη περιουσία 55 δισ. δολάρια˙ Steve Ballmer (Microsoft), εκτιμώμενη περιουσία 53 δισ. δολάρια˙ Larry Page (Google), εκτιμώμενη περιουσία 51 δισ. δολάρια˙ Sergey Brin (Google), εκτιμώμενη περιουσία 49 δισ. δολάρια. Επιπλέον, υπάρχουν και οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας, οι οποίες είναι γνωστό ότι βρίσκονται πίσω από τους πολέμους των ΗΠΑ για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Η έκταση της καταστροφικής δράσης των δισεκατομμυριούχων του Διαδικτύου – όχι μόνο αυτό του Bill Gates – εξακολουθεί σήμερα να μην αναγνωρίζεται. Το Facebook, για παράδειγμα, κατευθύνει τη συμπεριφορά εκατομμυρίων ανθρώπων, καθιστώντας έτσι τη δημοκρατία όλο και πιο αδύναμη και οδηγεί σε καταστροφικές αλλαγές στο μυαλό μας και μέσω αυτού στην κοινωνία μας. Επίσης, ο «πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο», ο Jeff Bezos (Amazon), δεν είναι μόνο ένα «γουρούνι» εργοδότης (παρακολούθηση των εργαζομένων, μισθολογικές πιέσεις, πίεση στους συνδικαλιστές), αλλά καταστρέφει λόγω του αυξανόμενου μονοπωλίου στις ταχυδρομικές παραγγελίες τα κέντρα των πόλεων καθώς όλο και περισσότεροι πωλητές του λιανικού εμπορίου πρέπει να τα παρατήσουν. Και η συνεργασία όλων των εταιρειών διαδικτύου με την NSA (μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ) οδηγεί στην παρακολούθηση μεγάλων τμημάτων της ανθρωπότητας, στην απαλλοτρίωση της ιδιωτικής μας ζωής – σε βαθμό που ο George Orwell δεν θα μπορούσε να φανταστεί.
Ακόμα, δεν πρέπει να εξαφανιστεί εξαιτίας του δικαιολογημένου θυμού για το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates η επιρροή του αδερφικού ζευγαριού Quandt και Klatten (εκτιμώμενη περιουσία 29 δισ. δολάρια) σχετικά με το φόρο εισοδήματος, περιουσίας και κληρονομιάς στη Γερμανία, και των δύο κυριών των ΜΜΕ Mohn (Bertelsmann, εκτιμώμενη περιουσία 3 δισ. δολάρια) και Springer (εκτιμώμενη περιουσία 4 δισ. δολάρια) σχετικά με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Όσο δεν θα έχει συντριβεί η αβάσταχτη εξουσία μιας μικρής μειοψηφίας πάνω στην  ανάπτυξη της παγκόσμιας κοινότητας το αποτέλεσμα θα είναι πείνα, ασθένεια, εκμετάλλευση, πόλεμοι και καταστροφή του περιβάλλοντος. Αυτό το γνώριζε ήδη ο γέρο-Μαρξ: «Με το ανάλογο κέρδος, το κεφάλαιο γίνεται τολμηρό. Με 10% (κέρδος) σίγουρο, και μπορεί να το εφαρμόσει οπουδήποτε˙ με 20 % γίνεται ζωντανό˙ με 50% θετικά τολμηρό˙ με 100% ποδοπατά όλους τους ανθρώπινους νόμους˙ με 300% δεν υπάρχει κανένα έγκλημα που δεν το ρισκάρει, ακόμα και με κίνδυνο της αγχόνης».
Μετάφραση: Β. Στοϊλόπουλος
από ardin-rixi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.