Κοροναϊός : Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ


Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης των 800 ευρώ, η οποία αφορά επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει δια νόμου τη λειτουργία τους και οι πρώτες που βρίσκονται στη λίστα του ΚΑΔ που πλήττονται.

Την αποζημίωση των 800 ευρώ θα τη λάβουν στις αρχές Απριλίου όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων είτε ανεστάλη προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή είτε η σύμβασή τους ανεστάλη μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 λόγω μείωσης του τζίρου της επιχείρησης.

Η αποζημίωση αφορά σε διάστημα 45 ημερών, από τα μέσα Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου, και θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα μπορεί να συμψηφιστεί με άλλες οφειλές. Επιπλέον, το κράτος θα καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας, των εργαζομένων και τις ασφαλιστικές τους εισφορές με βάση το σύνολο του ονομαστικού τους μισθού.
Την αποζημίωση θα τη λάβουν και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου έως και τις 18 Μαρτίου 2020, αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις για το διάστημα 15 Μαρτίου – 30 Απριλίου.

Ηλεκτρονικές αιτήσεις

Η φοροτεχνικός, Χριστίνα Μανέ, εξήγησε στην εκπομπή «ΜΕGA Mag» τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.
Οι εργοδότες πρέπει να υποβάλουν την πρώτη αίτηση που θα γίνει για το σύνολο του προσωπικού και ξεχωριστά για αυτούς που αναστέλλεται η σύμβαση εργασία τους.
Διαφορετικά, δε δικαιούνται τα 800 ευρώ ούτε τις φοροελαφρύνσεις.
Συνιστάται προσοχή κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, καθώς για ψευδείς δηλώσεις υπάρχει ποινή φυλάκισης.
Στο προσωπικό που θα δηλωθεί πρέπει να συγκαταλέγονται κι εκείνοι που απολύθηκαν από 1η έως 20 Μαρτίου και όσοι παραιτήθηκαν η εξαναγκάστηκαν σε οικειοθελή παραίτηση.
Το επόμενο βήμα που πρέπει να υλοποιηθεί από κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά έως τα τέλη Μάρτη, είναι η είσοδος σε μια άλλη πλατφόρμα όπου με τους προσωπικούς κωδικούς taxis, δηλώνονται τα προσωπικά στοιχεία του καθενός κι ένας αριθμός λογαριασμού τραπέζης.
Να σημειωθεί, ότι το επίδομα είναι ακατάσχετο και δε συμψηφίζεται με άλλες οφειλές έως τις 31 Μαρτίου.
από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.