"ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ": H διαφορετική αλήθεια ενός δημοσιογράφου-δημιουργού


Μετά από 40 χρόνια στην δημοσιογραφία, το πέρασμα στον καμβά και στην ζωγραφική θέλει τόλμη. Κι έχει ρίσκα. Είναι όμως και μια μεγάλη πρόκληση δημιουργίας – μια πρόκληση, στην οποία απαντά ο δημοσιογράφος Γιώργος Κογιάννης με την πρώτη του προσωπική έκθεση ζωγραφικής που τιτλοφορείται "ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ".
Η έκθεση εγκαινιάστηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και θα διαρκέσει έως 26 Ιανουαρίου. Τη γενική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Πόπη Αναστούλη.

"ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ" φιλοξενεί περισσότερα από 50 έργα ζωγραφικής που συνθέτουν ένα μεγάλο, προσωπικό ταξίδι: Ένα ταξίδι που ξεκινά από την διαρκή δίψα του δημοσιογράφου ο οποίος δεν σταματά ποτέ να ψάχνει και να βρίσκει και καταλήγει στην αναζήτηση της αλήθειας του καμβά, του πινέλου, των χρωμάτων και την απελευθέρωση που μόνον η τέχνη μπορεί να προσφέρει.
Για το Γιώργο Κογιάννη, άλλωστε, τα μολύβια και τα πινέλα δε σταμάτησαν ποτέ να αποτελούν μέσο προσωπικής έκφρασης και ισορροπίας. Παντρεμένος με παιδιά σήμερα, θυμάται από τα φοιτητικά του χρόνια στη δημοσιογραφία, να αφήνει το μολύβι και τις σημειώσεις του και να πιάνει τα πινέλα, τους μαρκαδόρους και τα χρώματα.
Διαβάστε την συνέχεια στο slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.