Η Κλεοπάτρα Μουρσελά εκθέτει στο “Μίνγκους” - Ένα δύσκολο εγχείρημα


Γράφει ο Ζάππας Νίκος

Η εικαστικός Κλεοπάτρα Μουρσελά παρουσιάζει μια σειρά ζωγραφικών έργων - μικρών διαστάσεων με τίτλο "Ανάμεσα" στο Τζαζ Μπαρ "Μίνγκους" της οδού Σκουφά 52. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη σειρά μικρών σε διαστάσεις αφαιρετικών έργων αυστηρής γεωμετρικής γραφής η οποία παρά το μικρό σε διαστάσεις μέγεθος καταφέρνει να προτείνει έναν στιβαρό διάλογο με το κοινό και τον χώρο που τα φιλοξενεί - όχι εύκολο εγχείρημα μιας και συχνά έχουμε δει εκθέσεις σε μικτούς χώρους (όχι γκαλερί) όπου έργα και πολλές φορές αξιόλογα “θάβονται” μιας και οι χώροι αυτοί δεν διαθέτουν τον κατάλληλο φωτισμό που απαιτεί μια έκθεση.


Όμως, πέραν του φωτισμού, εξίσου σημαντικό ρόλο στην επαφή του έργου με το κοινό έχει και η αισθητική προσωπικότητα του χώρου που τα φιλοξενεί, η ατμόσφαιρα αλλά και η ταυτότητα του κοινού που χαρακτηρίζει έναν χώρο. Η έκθεση της Μουρσελά αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα της σύγχρονης τάσης των "Οff -Gallery" εκθέσεων μιας και ο συγκεκριμένος χώρος είναι λεπτομερώς άρτια επιμελημένος αισθητικά ώστε να φιλοξενήσει μια έκθεση.
Όσον αφορά το έργο της Μουρσελά, η πρόσφατη αυτή δουλειά της αποτελεί έκπληξη για όσους έχουν παρακολουθήσει το έργο και την πορεία της. Η τεχνική της μεταπηδά σε έναν δύσκολο στίβο, αυτό του μικρού σε διαστάσεις έργου. Καταφέρνει να συμπυκνώσει τον προσωπικό της κόσμο στην μικρή διάσταση επιτυχώς χωρίς να αφήνει τίποτα απ’έξω. Άρτιο σχήμα-αξιοποίηση τελευταίας σπιθαμής κάδρου με πλούσιο χρώμα και συνάμα, τήρηση της γεωμετρικής σκέψης. Η αρμονία μεταξύ χρώματος και γεωμετρίας καθιστά τον δικό της ιδιαίτερο μινιμαλισμό υπαρκτό και μοναδικό. Η έκθεση "Ανάμεσα" θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα στο "Μίνγκους" Σκουφά 52.
από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.