Η τουρκική επιθετικότητα σε αριθμούς - Οι παραβιάσεις 2009-2019 διαψεύδουν τον Μητσοτάκη


Γράφει ο Βαγγέλης Γεωργίου

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία τουρκική δραστηριότητα που να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην "The Globe and Mail" λίγες μέρες πριν επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο. Δυστυχώς, τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε δείχνουν ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού τον εκθέτουν, όπως και όλους τους προκατόχους του.


Τα δεδομένα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας δείχνουν τη μεγάλη εικόνα: H Τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχει προσβάλει τα ελληνικά σύνορα πάνω από 22.000 φορές μέσα σε 11 χρόνια! Καύσιμα, ώρες πτήσης και ανθρώπινες ζωές είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνει το μοναδικό μέλος του NATO και της ΕΕ που δέχεται έμπρακτη απειλή πολέμου. Τα πρόσφατα ρεπορτάζ σχετικά με τις εισβολές των τουρκικών μαχητικών αποτελούν την άκρη της κορυφής του παγόβουνου.
Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, δηλαδή πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών σε ελληνικούς αιθέρες δίχως άδεια πτήσης. Οι Τούρκοι έχουν πραγματικά αποθρασυνθεί καθώς μετά το 2016 ανέβασαν σχεδόν κατακόρυφα τις παραβιάσεις. Ενώ το 2009 ο αριθμός των τελευταίων ήταν στο 1.678, το 2019 έκλεισε με σχεδόν 4.813 παραβιάσεις! Αν πάρουμε ως βάση το 2013, τότε μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του 756 %!
Διαβάστε την συνέχεια στο slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.