Μία λευκή πινελιά στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου


Έδωσε το όνομά της στη γνωστή σε όλους μας κιμωλία. Είναι η μικρή λευκή πινελιά στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, που διαθέτει τη δική της ξεχωριστή γοητεία, κάνοντας την να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Ο λόγος για την Κίμωλο, το όμορφο και ήσυχο νησί που περιμένει τους επισκέπτες να την ανακαλύψουν και αυτή με τη σειρά της να τους μαγέψει. Άλλωστε, αποτελεί προορισμό για όσους αποζητούν να περάσουν γαλήνιες διακοπές.

Γραφικοί κολπίσκοι με λευκούς βράχους σε ένα ηφαιστειογενές νησί με πλούσιους γεωλογικούς «θησαυρούς» οι οποίοι δένουν αρμονικά με ένα κυκλαδίτικο στυλ δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ομορφιά και ένα γραφικό τοπίο. Το πιο γνωστό σημείο του νησιού με την περισσότερη ζωή είναι το Χωριό ενώ υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι οικισμοί με λιγότερους κατοίκους.

Στενά σοκάκια, μικρές πλατείες, παραδοσιακά ξωκλήσια και το μεσαιωνικό κάστρο είναι μερικές από τις πινελιές που κάνουν την Κίμωλο ένα μικρό αλλά όμορφο στολίδι στο Αιγαίο. Άλλωστε, αυτό που κερδίζει όσους την επισκέπτονται, είναι η λευκή άμμος και τα τιρκουάζ νερά που συνθέτουν ένα παραδεισένιο τοπίο. Και μπορεί να αποτελεί ένα μικρό νησί αλλά ιδιαίτερα οι φυσιολάτρες θα βρουν μικρά μυστικά που θα λατρέψουν.

Σήμα κατατεθέν του νησιού αποτελεί το Σκιάδι, ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης στη μέση ενός γυμνού πλατώματος το οποίο έχει μεταξύ άλλων υπέροχη θέα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.