Τι μέγεθος οι εκλογές!


Γράφει ο Νίκος Ι. Καραβέλος, Δικηγόρος-Συγγραφέας

Εκλογές, εάν συμφωνήσουμε στον ορισμό ( χωρίς να είναι απαραίτητο), είναι η σπουδαία διαδικασία, κατά την οποία,, κάθε φορά και περισσότεροι " σωτήρες" αναλαμβάνουν το βαρύ καθήκον να αφυπνίσουν τους "κεκοιμημένους", προκειμένου αυτοί να σύρουν το βήμα μέχρι τις κάλπες ( τις κάλτσες ..! κατά τα βαρέα ελληνικά του κ.Γ.Α.Παπανδρέου), να πάνε να ψηφίσουν αυτούς που συνήθως τους καταστρέφουν!

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Και αντιστρόφως, εκλογές είναι το παιχνίδι με το οποίο οι κεκοιμημένοι, που λέγαμε, παίζοντας για λίγο με αυτό, αποκτούν την σφαλερή εντύπωση πως είναι εν ζωή!
Τι μέγεθος οι εκλογές!
Εκλογές είναι το σύστημα εκείνο, κατά το οποίο ψηφίζεις και εκλέγεις δημοκρατικά, μα μόνο ανάμεσα από εκείνους που σου υποδεικνύουν κάποιοι, με τρόπο άκρως απολυταρχικό!
Κατά το στάδιο των εκλογών, παρατηρείται το φαινόμενο της μεγίστης αυτοφυούς χλωρίδας, αποτελούμενης από ναρκίσσους, άκανθες, περδικάκι,και λοιπά ποώδη και συνήθως αναρριχητικά πλάσματα της Μητέρας Φύσης.,τα οποία στόχο έχουν να πνίξουν τον έχοντα την εξουσία επί του αγρού.
Κατά τις ημέρες των εκλογών εορτάζει η Δημοκρατία. Όχι εκείνη η αρχαία, μα το δισέγγονό της, η αντιπροσωπευτική, που έκαμε και σπουδές στο Παρλαμέντο του Βασιλέως της Αγγλίας.
Γι αυτό η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι τόσο άσχημη:
Γιατί μοιάζει με μεσόκοπη Αγγλίδα!
Συνήθως προ των εκλογών, πολλοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους φωνάζουν, ξιφομαχούν με το ανέφικτο, ως άλλοι Συρανόν ντε Μπερζεράκ. Ζητούν συμμαχίες, αποδοκιμάζουν τους συνεργάτες των κατοχικών μνημονίων, θυμώνουν, στρογγυλεύουν, νουθετούν.
Τίποτε όμως δεν τους εμποδίζει να " κατέβουν" υποψήφιοι μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο,με ακραιφνώς και αποδεδειγμένα υπάρξαντες μνημονιακούς! ..
Α!, όλα κι όλα!
Υπό μία μόνο προυπόθεση που συνιστά και την" κόκκινη γραμμή"τους:
Να τους γίνει, βρε αδερφέ, μια προτασούλα..Έστω μία!
Κι όπως έλεγε κάποιος ;..
"Αυτές, κύριοι είναι οι αμετακίνητες απόψεις μου, κι αν δεν σας αρέσουν...έχω κι άλλες..!"
Κι όπως έλεγε ένας άλλος:
.." Η σταθερότητα των απόψεών μου είναι το ισοδύναμο του βουτύρου εκτός ψυγείου τον Ιούλιο!"
Κι όπως έλεγε ο Κ. Βάρναλης:
" Κι αφού ξεσκίστηκα παντού
κι αφού ξεσκίστηκα βαθιά|
ναζιάρα και καμωματού.
θα κάνω το κορίτσι πια"! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.