''Στρογγυλευτών εγκώμιον''


Γράφει ο Νίκος Ι. Καραβέλος, Δικηγόρος-Συγγραφέας

"Στρογγυλευτές" είναι τα άτομα που συμπεριφέρονται στρογγυλά!

 "Τούθ όπερ", κουτοπόνηρα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Ούτε ακριβώς κουτά, γιατί διατηρούν ένα είδος εμμονικής ευφυίας, μα ούτε και ακραιφνώς πονηρά, δηλαδή ευφυή, γιατί τους λείπει η ποιότητα.
Δεν ανήκουν σε εκείνους που ζουν για να υπερασπίζονται τις ιδέες τους, αλλά σε εκείνους που υπερασπίζονται διαφορετικές ιδέες για να ζουν.
Οι "στρογγυλευτές" είναι ικανοί να ζουν ακόμη και σε βάρος των ιδεών τους. Ακριβώς γιατί στο βάθος στερούνται ιδεών. Και στερούνται ιδεών γιατί στερούνται ήθους
Γιατί ήθος είναι η κοινωνική αγωγή, που δεν σου επιτρέπει να απομακρύνεσαι από τη συνείδησή σου, αν βεβαίως διαθέτεις.
Ενώ, λοιπόν,η ζωή, ο θάνατος, η φιλία, η ανθρωπιά, η ποιότητα,το βάρος των λόγων και των πράξεων δημιουργούν αιχμές, άκανθες, λόγχες, αυτοί εννοούν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο σαν πεπόνι Καλιφόρνιας!
Ενώ οι ψυχές των ανθρώπων έχουν ανάγκη την αλήθεια της καρδιάς, αυτοί εννοούν την αλήθεια της γαστέρας.
Γιατί κατανοούν τον κόσμο με όρους λαιμαργίας!
Συνήθως προβάλλουν την άποψη πως τα στρογγυλέματα βοηθούν στην νουθεσία ακόμη και των ανόητων.
Προσποιούνται πως αγνοούν οτι ο λύκος θα είναι πάντα λύκος , ο σκύλος θα είναι σκύλος και η μαϊμού θα παραμένει μαϊμού. Το μόνο πλάσμα στη Φύση που μεταβάλλεται είναι ο βλαξ που γίνεται βλακίων και ύστερα βλάκιστος.
Στην πραγματικότητα οι "στρογγυλευτές" τρίβουν τα πάντα, με την κοιλιά, με γυαλόχαρτο, με σύρμα, με τη γλώσσα τους, να τα κάνουν δικά τους, εύπεπτη τροφή για το οικείον σύστημα χώνευσης.
Είναι πάντα και "με τον αστυφύλακα" και "με τον χωροφύλακα". Και δεν διστάζουν να παραδώσουν και τους δύο ..Πράγματι, τα άτομα αυτά μία ηθική αναγνωρίζουν, την ηθική του συμφέροντος!
Διατελούν με την ίδια ευκολία στελέχη πολιτικών κομμάτων, μα και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων υπερασπίσεως των "εγκύων μυγών" , όπως έγραφε ο Ευάγγελος Λεμπέσης. Αρκεί στις συνεδριάσεις να έχει άφθονο φαγητό. ΄Επίσης κινούνται ως σωτήρες των πόλεων στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, επίπεδο που συνήθως μοιάζει με το δικό τους.
Πιστεύουν βαθιά στους φίλους, όταν και όσο αυτοί εξυπηρετούν τις ανάγκες τους.
Μόλις νιώσουν ισχυροί, νιώθουν ταυτόχρονα και ικανοί να τους γράψουν στα παλαιά παπούτσια τους. Χωρίς δισταγμό, δίχως περίσκεψη, χωρίς αιδώ!.
Πιστεύουν τόσο πολύ στη φιλία όσο και στις αγκινάρες.
Γενικά, στα άτομα αυτά, η φιλία είναι κάτι φαγώσιμο.!
Μπορούν, με την ίδια ευκολία που πλήττουν κάποιον (συνήθως από πίσω του), να φωτογραφίζονται μαζί του σαν γύφτικα σκεπάρνια.
Οι στρογγυλευτές έχουν συνήθως δίπλα τους ως συμβουλάτορες κάτι σκοτεινούς τύπους, άφιλους και δυσκοίλιους που περιφέρουν ,άσκοπα και για κακό, την σκιά τους στον δρόμο, φωτογραφίζοντας την ξυνίλα τους.
Κατόπιν αυτού του Εγκωμίου, παρακαλούνται οι κ.κ υποψήφιοι Δήμαρχοι αυτής της δύσμοιρης χώρας, όπου πετύχουν αυτόν τον σπάνιο ανθρώπινο τύπο, " τον Στρογγυλευτή", να μη διστάσουν να τον εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.