Ο Φίλης που ψήφισε όλα τα Μνημόνια ζητά να ακυρωθούν όσα και αυτός ψήφισε


Υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης για ιδεολογική μετάλλαξη εξαπολύει ο Νίκος Φίλης. «Άλλο ο πολιτικός και οικονομικός εξαναγκασμός μετά την ήττα και τον συμβιβασμό του 2015, και άλλο η ιδεολογική μετατόπιση και η μετάλλαξη των ταυτοτικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 


«Η Αριστερά δεν ήταν, και δεν θα γίνει, φτερό στον άνεμο μιας ιστορικής περίστασης, ούτε ευέλικτη μορφή πολιτικής απασχόλησης» σχολιάζει ο πρώην υπουργός Παιδείας.

«Οι αριστερές κυβερνήσεις δουλεύουν με συγκροτημένο πρόγραμμα και σχέδιο, όχι με επικοινωνιακά αφηγήματα, θολά και αμφίσημα εξ ορισμού» δηλώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

«Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κερδίσουν πολιτικά υποστηρίζοντας ότι "πέτυχαν εκεί που οι άλλοι απέτυχαν". Στην υλοποίηση, δηλαδή, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που συγκροτούν τον πυρήνα όλων των μνημονίων» σημειώνει δε ο πρώην υπουργός. 

Ο Νίκος Φίλης ασκεί επίσης πιέσεις για την μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων λέγοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να ακυρώσει τα ψηφισμένα μέτρα, χωρίς κανένας να αισθάνεται αιφνιδιασμένος». 

«Δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική να επιβληθούν μειώσεις στις συντάξεις τη στιγμή που η οικονομία, με τεράστιο κοινωνικό και αναπτυξιακό κόστος, παράγει πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ και δημοσιονομικά υπερπλεονάσματα 5% του ΑΕΠ. Δηλαδή τι επιδιώκουμε; Πλεονάσματα 6-7%; Είναι δυνατόν;» διερωτάται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κόμμα σήμερα είναι εντελώς περιθωριοποιημένο και παρακολουθεί από μεγάλη απόσταση την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής» παρατηρεί ο Νίκος Φίλης. «Εν κατακλείδι, μόνο οι διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική μας και η κινητοποίηση των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών μπορούν να διασφαλίσοιυν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές» λέει.

«Δεν θα υπάρχει ούτε μία αύξηση σε συνταξιούχο από το 2020» διευκρίνισε στο μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επέκρινε την Έφη Αχτσιόγλου γιατί δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση στη Βουλή. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.