Κ. Γριβας: Η απόκτηση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια αποτελεί γεωπολιτικό κολόβωμα για την Ελλάδα. Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πρέπει να καταρρίπτονται άμεσα (ΗΧΗΤΙΚΟ).


Κ. Γρίβας : Ακατανόητη η σπουδή της Ελλάδας για συμφωνία με την ΠΓΔΜ
Ο επίμονος ρόλος της Γερμανίας Ακατανόητη η στάση του μεγαλύτερου τμήματος του πολιτικού κόσμου της χώρας να επιδιώκει με σπουδή συμφωνία με την ΠΓΔΜ , όταν 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

οποιαδήποτε λύση στο ονοματολογικό και μάλιστα χωρίς ουσιαστική πίεση ή κίνδυνο για την Ελλάδα, με παράγωγο της λέξης «Μακεδονία» , θα συνιστά εθνική ήττα ιδίως στο κομμάτι της εκχώρησης της ιστορικής μας εθνικής συλλογικής συγκρότησης, είπε στον 98.4 ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και το Πανεπιστήμιο της Αθήνας Κωνσταντίνος Γρίβας. 

Παρότι οι ΗΠΑ πιέζουν για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, θέτουν ως όρο λύση με την Ελλάδα στο ονοματολογικό, αντίθετα το ύποπτο εδώ είναι ο επίμονος ρόλος της Γερμανίας για παρέμβαση στα Βαλκάνια ακόμη και με χρήση από τα Σκόπια του ονόματος «Μακεδονία», λέει ο καθηγητής γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας . Ο ίδιος μίλησε για τις εξελίξεις στη Τουρκία αλλά και για το νέο φαινόμενο των παραβιάσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Αιγαίο. Πάντως για την ΠΓΔΜ σημείωσε ότι είναι ακατανόητη η στάση του μεγαλύτερου τμήματος του πολιτικού κόσμου της χώρας να επιδιώκει με σπουδή συμφωνία με την ΠΓΔΜ , όταν οποιαδήποτε λύση στο ονοματολογικό και μάλιστα χωρίς ουσιαστική πίεση ή κίνδυνο για την Ελλάδα, με παράγωγο της λέξης «Μακεδονία» , θα συνιστά εθνική ήττα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.