Μεξικό: Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερου δίκτυο λιμναίων σπηλαίων του πλανήτη (Photos/Video)


Ομάδα δυτών εξερεύνησε δίκτυο υποθαλάσσιων καναλιών στο ανατολικό Μεξικό ανακαλύπτοντας αυτό που πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο δίκτυο λιμναίων σπηλαίων του πλανήτη, μήκους 347 χιλιομέτρων, μία ανακάλυψη που μπορεί να ρίξει φως στις έρευνες για τον αρχαίο πολιτισμό των Μάγιας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος

Το Gran Acuifero Maya, ένα πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στην μελέτη και τη διαφύλαξη των υπόγειων υδάτων της χερσονήσου του Γιουκατάν, ανακοίνωσε ότι το σπήλαιο αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη εξερεύνηση δικτύου υπόγειων καναλιών, κοντά στο θέρετρο του Τουλούμ.
Ο διευθυντής του προγράμματος και αρχαιολόγος-δύτης Γκιγέρμο ντε Αντα χαρακτήρισε «εκπληκτική» την ανακάλυψη και δήλωσε ότι θα βοηθήσει στην κατανόηση της ανάπτυξης του πλούσιου πολιτισμού της περιοχής, στον οποίο κυριάρχησε ο πολιτισμός των Μάγια πριν από την ισπανική κατάκτηση.
Η χερσόνησος του Γιουκατάν είναι γεμάτη με μνημειακά ερείπια του πολιτισμού των Μάγια, οι πόλεις των οποίων είναι τοποθετημένες σε ένα τεράστιο δίκτυο δολινών που συνδέονται με υπόγεια ύδατα και είναι γνωστές ως cenotes. Ορισμένες είχαν μεγάλη θρησκευτική αξία για τους Μάγιας, απόγονοι των οποίων συνεχίζουν να κατοικούν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.