Επτά λόγοι που θα σας κάνουν να παραγγείλετε ένα καφεδάκι τώρα


Κάθε μέρα ο Μπετόβεν έκανε δυνατό καφέ από 60 κόκκους καφέ, ενώ ο Βολταίρος έπινε μέχρι και 50 φλιτζάνια την ημέρα και έζησε μέχρι την ηλικία των 83 ετών. Μήπως λοιπόν δεν είναι πολύ κακός ο εθισμός;


Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο καφές ενισχύει την προσοχή, την εγρήγορση και τη συγκέντρωση, αλλά αυτό δεν είναι μόνο αυτό. Ο καφές με προσθήκη ζάχαρης μπορεί να σας μετατρέψει σε μια μικρή μεγαλοφυία για λίγο, επειδή ο συνδυασμός καφεΐνης και γλυκόζης ενεργοποιεί ορισμένους τομείς του εγκεφάλου σας. Ωστόσο, μην πίνετε ποτέ καφέ με άδειο στομάχι, αφού αυτό θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ένα μικρό φλιτζάνι καφέ μπορεί να αντιμετωπίσει ένα υποτασικό επεισόδιο, μια κατάσταση όπου η αρτηριακή σας πίεση είναι πολύ χαμηλή. Αλλά δεν συνιστάται για άτομα που εμφανίζουν σημάδια ταχυκαρδίας και έχουν υψηλό ρυθμό παλμών ανάπαυσης μετά την κατανάλωση καφέ. 

Σύμφωνα με επιστήμονες από διάφορες χώρες, ο καφές μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο καφές μεταβάλλει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθιστώντας το πιο ισχυρό και υγιεινό. Βελτιώνει επίσης το ήπαρ, την καρδιά και το πεπτικό σας σύστημα. Ακόμα καλύτερα αν πίνετε φρεσκοαλεσμένο καφέ γιατί ο στιγμιαίος καφές περιέχει λιγότερα θρεπτικά συστατικά και περισσότερα χημικά πρόσθετα, τα οποία βλάπτουν το πεπτικό σας όργανο.

Δείτε 7 λόγους για τους οποίους το καφεδάκι επιβάλλεται καθημερινώς:

1. Αυξάνει την απόδοση του εγκεφάλου

2. Αυξάνει την αρτηριακή πίεση

3. Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα

4. Θεραπεύει τους πονοκεφάλους

5. Μειώνει το στρες και την κατάθλιψη

6. Βελτιώνει τη μνήμη

7. Βοηθάει στο χάσιμο βάρος



brightside.me μέσω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.