Τα κοράκια σε δράση! Τώρα να τους σταματήσουμε.!Ο ελληνικός λαός ΜΠΟΡΕΙ!

 

Του Δημήτρη Κυπριώτη

Να λοιπόν που οι κκ. Συμβολαιογράφοι, αυτοί που ειδικεύονται στους πλειστηριασμούς μόνο και μόνο για να βολεύουν την τσέπη τους, βγήκαν και πάλι στο …σεργιάνι. Όχι γιατί είχαν σταματήσει ποτέ, αλλά επειδή έπαιζαν το λαγό της κυβέρνησης, ως  δήθεν απεργούντες, ενώ στην πραγματικότητα ποτέ δεν σταμάτησαν τους πλειστηριασμούς

Έτσι λοιπόν από αυτήν την Τετάρτη πιάνουν δουλειά για τα καλά, αφού έχουν εξαγγελθεί εκατοντάδες πλειστηριασμοί σε όλη την Επικράτεια. Και οι Τράπεζες, αυτά τα ευαγή ιδρύματα τρίβουν τα χέρια τους και αντί να κάνουν το χρέος τους, να διαθέτουν ρευστότητα στην αγορά και στους πολίτες, έρχονται να αρπάξουν και το τελευταίο κεραμίδι του Έλληνα.

Σε όλα αυτά που συμβαίνουν, η δήθεν κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρακολουθεί αμήχανη και ένοχη, αφού αυτή είναι που έβαλε την  υπογραφή της στις συμφωνίες που υπέγραψε με τους διεθνείς τοκογλύφους-συμμάχους μας στην ΕΕ!

Οι τράπεζες λοιπόν αλωνίζουν, η κυβέρνηση παρακολουθεί σε ρόλο θεατή το θεάρεστο έργο των πλειστηριασμών και τα ευαγή ιδρύματα πάλι ποτέ ελληνικά, ξεπουλάνε κάθε ημέρα το βιος των Ελλήνων σε ξένα και ντόπια καμουφλαρισμένα κοράκια. Παραδίδουν στη ψύχρα τα νοικοκυριά στα αρπακτικά.

Καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες αξίας 2,8 δις. ευρώ, τα ξεπουλάνε μπιρ παρά έναντι 5% της αξίας τους. Δηλαδή, μόλις για 140 εκατ. ευρώ οι θεομπαίχτες. Αλλά και  κόκκινα δάνεια συνολικού ύψους 1,3 δις ευρώ πουλήθηκαν από την Τράπεζα Αττικής στην αγγλική Aldridge EDC μόλις για 104 εκατ. ευρώ!!!!!

Στο ΈΓΚΛΗΜΑ αυτό δεν υπήρξε η παραμικρή κυβερνητική αντίδραση. Αλλά τα ίδια κάνει τώρα και η Eurobank . Πουλάει συνεχώς καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ύψους 2,8 δις. ευρώ στο 5% της αξίας τους. Και το απλό ερώτημα είναι, γιατί δεν καλούν, έστω και για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ, τους οφειλέτες να εξαγοράσουν και αυτοί με το ίδιο ποσό τις οφειλές τους;

Όμως αυτό οι τράπεζες  δεν το κάνουν. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε, όταν   κανείς δεν τους το επιβάλει στο κράτος της μπανανίας που κυριολεκτικά οργιάζουν; Και αφού δεν υπάρχει κυβέρνηση να το επιβάλει, τότε ο μόνος που μπορεί να το κάνει είναι ο Ελληνικός λαός, αρκεί να πιστέψει στις αστείρευτες δυνάμεις πάλης και αγώνα που διαθέτει. Γιατί  αυτός είναι που τους ανεβάζει όλους αυτούς, που τώρα επιβουλεύονται την ίδια του τη ζωή, τους δίνει αξία και στο τέλος τον εξαπατούν.

Είναι ο καιρός λοιπόν τώρα για τον ίδιο το λαό, να πάρει τις τύχες στα χέρια του και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να τρέξει στα Ειρηνοδικεία της χώρας εκεί που ο πόνος και η θλίψη κάθε Τετάρτη κτυπάει την Ελληνική οικογένεια, τον  βιοτέχνη, τον αγρότη και άλλους και  να σταθεί αρωγός σε όλον αυτόν τον κόσμο που του εκπλειστηριάζουν τα υπάρχοντά του, γιατί αδυνατεί να πληρώσει φόρους, δάνεια, κάρτες κλπ, αφού δεν έχει και επειδή του στέρησαν την εργασία , την σύνταξη και κάθε προνοιακό βοήθημα!!

Ας γίνει λοιπόν  η αρχή από αυτήν  την Τετάρτη για τον καθένα Έλληνα και την κάθε μια  Ελληνίδα και ας τρέξουμε να συμπαρασταθούμε σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να σώσουμε την Πατρίδα μας!

Το μπορούμε, αρκεί να το πιστέψουμε.!

* Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι Οργανωτικός Γραμματέας και μέλος της ΠΓ του Ε.ΠΑ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.