Τι μαγειρεύεται στις ΗΠΑ; Από “δραστικές” ενέργειες Ομπάμα και ανταρσίες εκλεκτόρων, μέχρι “κακά προμηνύματα” από τον γνωστό Michael Moore


Γράφει Ο Γιώργος του Κλικ

Τα παρακάτω κατατίθενται για την ιστορία με την ελπίδα ότι πρόκειται απλά για (πολύ) ατυχείς συμπτώσεις.

Μετά την αποτυχία της πράσινης υποψήφιας Jill Stein για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε πολιτείες που (συμπτωματικά;) είχε υπερισχύσει ο Τραμπ με μικρή διαφορά έναντι της Κλίντον, μια σειρά από καινούργιες συμπτώσεις έρχονται να ταράξουν τα νερά και να καταστήσουν τον δρόμο προς την 20η Ιανουαρίου, ημέρα που ο Τραμπ θα αναλάβει την προεδρεία των ΗΠΑ, μάλλον δύσβατο.

Σύμπτωση Νο 1

Ο υπηρεσιακός πλέον πρόεδρος Ομπάμα διατάσσει έρευνα τον μυστικών υπηρεσιών μήπως οι εκλογές χακαρίστηκαν/επηρεάστηκαν από την Ρωσία!

Η αναφορά των υπηρεσιών θα είναι έτοιμη “πριν τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα που ο Ομπάμα θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο” και θα είναι μυστική, “μόνο για τον Πρόεδρο”.

Σύμπτωση Νο 2

Ένας ρεπουμπλικάνος εκλέκτορας προειδοποιεί τον Τραμπ ότι στις 19 Δεκεμβρίου, δεν θα ψηφίσει για τον Τραμπ και “δεν θα είναι ο μόνος”!

Η 19η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα που με την ψήφο των εκλεκτόρων και βάσει της λαϊκής εντολής, επισημοποιείται η εκλογή του κάθε νέου προέδρου.

Το γεγονός είναι πρωτάκουστο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σύμπτωση Νο 3

Ο γνωστός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ κατά την παρουσία του σε γνωστή μιντιακή εκπομπή προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Απέχουμε πάνω από 6 εβδομάδες (από τις 20/1). Δεν συμφωνείτε, ασχέτως πολιτικής προτίμησης, ότι αυτές ήταν οι πιο τρελές εκλογές; Τίποτα από όσα προβλέπονταν δεν συνέβη. Συνέβησαν τα αντίθετα. Συνεπώς δεν είναι πιθανό, απλά πιθανό, σ' αυτές τις 6 εβδομάδες να συμβεί κάτι, κάτι τρελό, κάτι που δεν περιμένουμε;

Όμως ο Μουρ δεν έχει περιοριστεί σε δηλώσεις.

Καλεί τον κόσμο με το διαδικτυακό σύνθημα #DisruptJ20 campaign (Εκστρατεία Διαταραχής της 20ης Ιανουαρίου) να “υποχρεώσουν τον Τραμπ να κάνει την ορκωμοσία 'κεκλεισμένων των θυρών' ώστε να δείξει το πραγματικό πρόσωπο του αστυνομικού κράτους του οποίου θα προεδρεύσει”.

Σύμφωνα με το #DisruptJ20 του Μουρ “Τραμπ σημαίνει τυραννία, απληστία και μισογυνισμός. Είναι ο εκπρόσωπος των νεοναζί και των λευκών Εθνικιστών, της αστυνομίας που σκοτώνει Μαύρους, Λατίνους και φτωχούς σε καθημερινή βάση, εκπρόσωπος ρατσιστών μεθοριακών φυλάκων και σαδιστών δεσμοφυλάκων, εκπρόσωπος του FBI και του NSA που παρακολουθούν τα τηλέφωνα σας και διαβάζουν τα email σας”.

Το #DisruptJ20 κατατάσσει τον Τραμπ με “την Κου-Κλουξ-Κλαν, τον Vladimir Putin, την Χρυσή Αυγή και το Ισλαμικό Κράτος (ΙΣΙΣ), οι οποίοι πανηγύρισαν για την νίκη του”!

Αυτά δήλωσε ο κατά τα άλλα πολύ προοδευτικός Μάικλ.

Πως λέμε “η Γη είναι επίπεδη, τα γουρούνια πετάνε και η ραδιενέργεια κάνει καλό στην υγεία”; Τέτοια τρανταχτά επιχειρήματα.

Τέλος,

Σύμπτωση Νο 4;

Πριν δυο ημέρες, ο πρόεδρος Ομπάμα, διέταξε την άρση του περιορισμού στρατιωτικής βοήθειας προς “ξένες δυνάμεις, άτακτες δυνάμεις, ομάδες ή μεμονωμένα άτομα που εμπλέκονται σε ενέργειες που διευκολύνουν τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην μάχη κατά της τρομοκρατίας στην Συρία και είναι βασικές για τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Με άλλα λόγια δεν είναι απλά ότι μπορούν να βρεθούν στα χέρια τρομοκρατών όπλα πολύ υψηλής τεχνολογίας, πράγμα που δεν είναι αμελητέο, αλλά κυρίως βλέπουμε τον Ομπάμα να ασκεί πολιτική λες και τα χρονικά περιθώρια άσκησης της είναι μακροχρόνια, λες και δεν ετοιμάζεται να παραδώσει σε 6 εβδομάδες, λες και ο ρόλος του δεν είναι απλά υπηρεσιακός.


Πολλές οι συμπτώσεις και ας χτυπήσουμε ξύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.